Χαλκίδα: Η πορεία υπέρ του λαού της Παλαιστίνης
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Η πορεία υπέρ του λαού της Παλαιστίνης

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ακούστηκε δυνατά και στη Χαλκίδα, στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο την Τρίτη 17 Οκτώβρη.

Οι πολίτες της Χαλκίδας ένωσαν τις φωνές τους με τους χιλιάδες που διαδηλώνουν αυτές τις μέρες σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, δηλώνοντας την αταλάντευτη αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή, όπως και ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα νέα εγκλήματα του δολοφονικού ισραηλινού κράτους, όπως αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ευβοίας σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Την ώρα ακριβώς της συγκέντρωσης, διαπράχθηκε η απίστευτη θηριωδία με το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα που άφησε πίσω εκατόμβη νεκρών, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, αποδεικνύοντας ότι το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ δε διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Γιάννης Τζαβάρας, οργανωτικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου: «Ένα κολοσσιαίο σε διαστάσεις, μαζικό έγκλημα συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην δοκιμαζόμενη παλαιστινιακή Γάζα […] Κάθε μέρα, κάθε ώρα, το Ισραήλ σε περιόδους ‘’ειρήνης’’ φυλακίζει, βασανίζει και σκοτώνει παιδιά παλαιστινίων […] Η στρατιωτική επέμβαση του Ισραήλ αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση των επιχειρήσεων των τελευταίων ετών όπου το ισραηλινό κράτος έχει διαπράξει εκατοντάδες δολοφονίες, συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανισμούς, και νέους εποικισμούς σε βάρος του ηρωικού παλαιστινιακού λαού […] Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών, είναι αυτά που προκαλούν την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στη συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας πρόσθεσε: «Για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και τη λευτεριά τους! […] Οι λαοί, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ’67, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές».

Και, καταλήγοντας τόνισε: «Απαιτούμε: Να μην υπάρξει καμία συμμετοχή, καμία στήριξη στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Να αποσυρθεί η φρεγάτα “Ψαρά” από την περιοχή. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ. Τώρα αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr