Χαλκίδα: «Μύλος» με λάθος μετάγγιση σε ηλικιωμένη – Τι συνέβη
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: «Μύλος» με λάθος μετάγγιση σε ηλικιωμένη – Τι συνέβη

Στο νοσοκομείο Χαλκίδας επικράτησε μεγάλη αναστάτωση, ήρθε μέχρι και ειδικός αιματολόγος από την Αθήνα.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα χθες στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Μία γυναίκα είχε σπάσει τα πλευρά της με αποτέλεσμα την μετατόπιση κλείδας και νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική

Μετά την επαναφορά της κλείδας και ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας η γυναίκα θα έπαιρνε χθες εξιτήριο από το Γ. Ν Χαλκίδας.

Μόλις η κόρη της 85χρονης επέστρεψε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν η μητέρα της, είδε τη νοσηλεύτρια να της κάνει μετάγγιση αίματος!

Όταν τη ρώτησε τον λόγο η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι έκανε λάθος και ότι η μετάγγιση έπρεπε να γίνει στην διπλανή ασθενή που νοσηλευόταν στο ίδιο δωμάτιο.

Πανικός στο νοσοκομείο Χαλκίδας

Η κόρη της 85χρονης είπε στον γιατρό που ετοίμαζε το εξιτήριο το περιστατικό και τότε επικράτησε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο.

Η νοσηλεύτρια δεν είχε ενημερώσει τον γιατρό για το λάθος της οπότε ουδείς γνώριζε πόσο αίμα είχε μεταγγιστεί στην 85χρονη. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των γιατρών και του Διοικητή του Νοσοκομείου, ενώ εσπευσμένα μετέβη από την Αθήνα ειδικός αιματολόγος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα αίματος της 85χρονης είναι διαφορετική από την γυναίκα που έπρεπε να γίνει η μετάγγιση.

Διοικητής Νοσοκομείου στο Evima.gr: Ελάχιστες σταγόνες αίματος πήρε η νοσηλεύτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες και με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου στο Evima.gr, η νοσηλεύτρια δεν πήρε παρά ελάχιστες σταγόνες αίματος. Ωστόσο, για προληπτικούς λόγους η 85χρονη παρέμεινε χθες στο νοσοκομείο και θα πάρει εξιτήριο σήμερα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr