Χαλκίδα: Στην τσιμπίδα των αρχών εφοριακοί – Δέσμευση λογαριασμών
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Στην τσιμπίδα των αρχών εφοριακοί – Δέσμευση λογαριασμών

Συγγενείς των εφοριακών προσπάθησαν να «σηκώσουν» χρήματα στη Χαλκίδα

Η καταγγελία που έγινε εις βάρος δύο υπαλλήλων οδήγησε στη «στόχευση» της ομάδας που δρούσε με πρακτικές μαφίας στη ΔΟΥ Χαλκίδας, εκβιάζοντας μεταξύ άλλων επιχειρηματίες για να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η δράση των κυρίων υπόπτων κίνησε την προσοχή την ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούσε επί μήνες και κατέγραφε συνομιλίες μεταξύ μελών του κυκλώματος.

Ο Πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, «πάγωσε» όλους τους λογαριασμούς, τις θυρίδες και δέσμευσε όλη την ακίνητη περιουσία των οκτώ φυσικών και νομικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μερικές ώρες μετά τη δέσμευση των λογαριασμών, συγγενείς πήγαν σε τράπεζα και προσπάθησαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών. Μάλιστα, δεν επετράπη η ανάληψη ποσού – «μαμούθ», άνω των 100.000 ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ALPHA.

Την ίδια ώρα, οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλωναπαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους. Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Σχετικά με την ΔΟΥ Χαλκίδας, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έδωσε εντολή για:

  • Επανέλεγχο όλων των ύποπτων υποθέσεων, και ιδίως αυτών που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ
  • Πλήρη διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος πενταετίας και
  • Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

Την ίδια ώρα, οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό που έχει ήδη ανακοινωθεί και ξεκινήσει να υλοποιείται στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για την αποσύνδεση των ελεγκτικών και εισπρακτικών διαδικασιών από την επαφή με τις εφορίες.

Οι κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με έχουν γίνει γνωστά οι πέντε εφοριακοί είναι:

-η 50χρονη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας,

-η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας,

-ο 52χρονος προϊστάμενος του τμήματος ελέγχου,

-ο 54χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων και

-ένας 50χρονος υπάλληλος της εφορίας.

Επίσης συνελήφθησαν ένας 62χρονος γνωστός λογιστής της Χαλκίδας και μια 56χρονη διεκπεραιώτρια. Κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία είναι ακόμη έξι άτομα, ένας υπάλληλος της ίδιας εφορίας και λογιστές. Δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr