Χρυσοχοΐδης: Έρχονται άμεσα οι προσλήψεις στο ΕΚΑΒ – Τι είπε για την Εύβοια
Ειδησεις ευβοια

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται άμεσα οι προσλήψεις στο ΕΚΑΒ – Τι είπε για την Εύβοια

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως η ερχόμενη τετραετία «θα είναι της υγείας και για την Εύβοια και τη Σκύρο.

Ο νέος υπουργός Υγείας, τόνισε από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής για τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ότι «στόχος μας είναι η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ.

Προτεραιότητα η ενίσχυση ΕΣΥ και ΕΚΑΒ τη νέα τετραετία

Τη νέα τετραετία, προτεραιότητες είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με προσωπικό και μέσα, η ενίσχυση των κέντρων υγείας, οι μεταρρυθμίσεις στα νοσοκομεία, η ψυχική υγεία, ο νέος υγειονομικός χάρτης, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, οι προληπτικοί έλεγχοι που σώζουν ζωές των πολιτών αλλά και η κεντρικοποίηση των προμηθειών, τα οικονομικά δηλαδή, ζητήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος υπουργός ανέφερε ότι «θα προχωρήσουν τα προγράμματα πρόληψης παραγόντων κινδύνου και χρόνιων νοσημάτων».

Προσωπικός γιατρός

Επίσης, τόνισε πως «στην πρωτοβάθμια φροντίδα, καθιερώνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού, ενισχύονται τα κέντρα υγείας και αναβαθμίζεται η λειτουργία των κινητών μονάδων υγείας. Δημιουργείται μηχανισμός κεντρικής παρακολούθησης για τον προσωπικό γιατρό και τήρησης του θεσμού, εντάσσονται νέες ιατρικές δυνατότητες, δίνεται δυνατότητα ένταξης γιατρών του ΕΣΥ που υπηρετούν σε δομές δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας περίθαλψης».

Ψυχική υγεία

Προανήγγειλε την υλοποίηση προγραμμάτων για την ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού και ευάλωτων ομάδων λέγοντας: «Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ανάπτυξη νέων δομών ψυχικής υγείας, δομές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών και εφήβων, δημιουργία 106 νέων μονάδων ψυχικής υγείας και η ίδρυση νέων κοινωνικών συνεταιρισμών περιορισμένης ευθύνης».

Εκσυγχρονισμός 98 νοσοκομείων 

«Σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας, ανασχεδιάζεται ο χάρτης υγείας, θα αποτυπωθούν οι ανάγκες του πληθυσμού ανά περιφέρεια και περιοχή. Σε σχέση με τα νοσοκομεία, θα υπάρξει εκσυγχρονισμός 96 νοσοκομείων στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας προαναγγέλοντας και «την αναβάθμιση υπηρεσιών των τμημάτων επειγόντων περιστατικών, την ανακαίνιση 58 ΤΕΠ και την αναβάθμιση και ψηφιοποίηση του ΕΚΑΒ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσχοίδης ανέφερε επίσης ότι «η επιλογή διοικήσεων στα νοσοκομεία θα γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια».

Ανακοινώνονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις

Τέλος, ανέφερε ότι «θα προχωρήσουν 10.000 μόνιμες προσλήψεις, στοχευμένες για την κάλυψη των αναγκών σε κάθε περιοχή» και προανήγγειλε την ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς.

Χρυσοχοΐδης στο evima.gr: Οριστική ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Εύβοια και Σκύρο

Στον τομέα της Υγείας αναμένεται να ενισχυθούν η Εύβοια και η Σκύρος με την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) για παροχή υπηρεσιών

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για ενίσχυση του ΕΚΑΒ τόσο στην Εύβοια όσο και στην Σκύρο, μιλώντας στο evima.gr .

Όπως επιβεβαίωσε, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την εισήγηση του για την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θέτει στη δυνατότητα του υπουργείου Υγείας, μέσω του ΕΚΑΒ, την αξιοποίηση στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόσο το νησί μας όσο και η Σκύρος αναμένεται να στηριχθούν σημαντικά από την προαναφερθείσα ΠΝΠ αφού ειδικά για την Σκύρο θα προσληφθούν οδηγοί ασθενοφόρου για τα δυο πληρώματα ασθενοφόρων που διαθέτει ενώ σημαντική υποστήριξη θα έχει και η Κάρυστος, περιοχή του νησιού στην οποία υπάρχουν κενά και υποστελέχωση.

Η ενίσχυση των ασθενοφόρων θα γίνει με επαγγελματίες οπλίτες και πυροσβέστες. Οι τελευταίοι θα ενταχθούν σε εθελοντική βάση. Όπως όλα δείχνουν, το νέο «μοντέλο» θα ξεκινήσει σε μικρά νησιά που δεν έχουν τομείς ΕΚΑΒ και καταγράφεται έλλειψη σε προσωπικό των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης στελεχιακού δυναμικού της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στα ασθενοφόρα έχει εκδοθεί σε ΦΕΚ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr