Δέος στην Εύβοια: Στο Προκόπι το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου- Οι εορτασμοί σήμερα
Ειδησεις ευβοια

Δέος στην Εύβοια: Στο Προκόπι το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου- Οι εορτασμοί σήμερα

Οι πιστοί έχουν κατακλύσει όλο το χωριό στο Προκόπι Ευβοίας και με δάκρυα πίστης και χαράς στα μάτια προσεύχονται για τον θαυματουργό Άγιο!

Σήμερα η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την μνήμη και το έργο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και χιλιάδες πιστοί πάνε με τα πόδια στον ιερό ναό του στην Εύβοια για να προσκυνήσουν.

Στη χάρη του Αγίου γίνονται καθημερινά εκατοντάδες τάματα, ένα από τα πιο σύνηθες είναι αρκετοί πιστοί να πηγαίνουν με τα πόδια στο ιερό προσκύνημά του, γι αυτό άλλωστε καθημερινά βλέπουμε πλήθος κόσμου να περπατάει έως το Μαντούδι. Μια απλή ιδέα που ξεκίνησε με 17 άτομα έγινε θεσμός με σχεδόν 1000 συμμετοχές!

Σε κλίμα δέους και βαθιάς συγκίνησης επέστρεψε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, παράλληλα, στο νησί.

Το κόμισαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο Καρυστίας Σεραφείμ και ο Χαλκίδος Χρυσόστομος.

Στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Ν. Προκόπι πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του δεξιού άφθαρτου χεριού του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου, την παραμονή της μνήμης του (Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 7μ.μ.).

Όπως είναι γνωστό, το χέρι έλειπε μέχρι σήμερα, από το επίσης άφθαρτο και χαριτόβρυτο ιερό λείψανο και έχει αντικατασταθεί από επίχρυσο ομοίωμα δεξιάς χειρός, ενώ τμήμα του ιδίου δεξιού βραχίονος έχει δωριθεί στην αγιορείτικη Ι. Μονή Αγ. Παντελεήμονος από τους κατοίκους του Προκοπίου της Καππαδοκίας, όταν το ιερό λείψανο ευρισκόταν ακόμη στα αγιασμένα και αιματοβαμμένα Μικρασιατικά χώματα.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Χρυσόστομος το παρέλαβε και θα ενωθεί µε το ιερό σκήνωµά του.

Οι πιστοί έχουν κατακλύσει όλο το χωριό στο Προκόπι και με δάκρυα πίστης και χαράς στα μάτια προσεύχονται για τον θαυματουργό Άγιο!

Παρευσίσκονται επίσης ο οικοδεσπότης δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, αντιδήμαρχοι, βουλευτές, πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Νομού, εκπρόσωποι του στρατού και σωμάτων ασφαλείας καθώς και ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. αστυνομικός διευθυντής Εύβοιας, Θανάσης Γερογιάκομος που συντονίζει ο ίδιος τα αστυνομικά μέτρα στο Προκόπι λόγω των χιλιάδων προσκηνυτών που φτάνουν για να προσευχηθούν στον Όσιο Ιωάννη το Ρώσσο.

Βίντεο από την άφιξη του δεξιού χεριού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr