Δήμος Χαλκιδέων: Έξαλλοι οι γονείς για την ολιγωρία στην κακοκαιρία
Ειδησεις ευβοια

Δήμος Χαλκιδέων: Έξαλλοι οι γονείς για την ολιγωρία στην κακοκαιρία

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων με μία αιχμηρή ανακοίνωση τονίζει ότι ο Δήμος Χαλκιδέων ήταν απροετοίμαστος στα σχολεία για την κακοκαιρία Elias.

Στα… κάγκελα είναι οι γονείς των μαθητών στη Χαλκίδα, καθώς υποστηρίζουν πως ο Δήμος Χαλκιδέων ήταν… αλλού για αλλού αναφορικά με την προεργασία και τις κινήσεις που θα έπρεπε να έχει κάνει στα σχολεία για την κακοκαιρία Elias.

Όπως αναφέρουν, ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά αφού είχε ήδη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και οι περισσότεροι μαθητές είχαν πάει στις τάξεις τους. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αναγκάστηκαν να κάνουν τους… τροχονόμους και αντικατέστησαν τον δήμο, ενημερώνοντας τους γονείς ότι τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.

Η ανακοίνωση:

«Απαράδεκτη κατάσταση αντιμετώπισαν εκατοντάδες γονείς σήμερα το πρωί στα σχολεία. Η Δημοτική Αρχή φάνηκε απροετοίμαστη να όσον αφορά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση καταστάσεων σαν τη σημερινή, με τους δασκάλους σε ρόλο τροχονόμου να προσπαθούν να ενημερώσουν ότι τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν. Πόσο μάλλον όταν η απόφαση κοινοποιήθηκε μετά το πρώτο κουδούνι της ημέρας!!

Πολλοί εργαζόμενοι γονείς βρέθηκαν σε αδιέξοδο την τελευταία στιγμή μη ξέροντας που να αφήσουν τα παιδιά τους ή δέχονταν κλήσεις να επιστρέψουν για να πάρουν τα παιδιά απ’ το σχολείο!

Φάνηκε για ακόμα μια φορά το τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης, με δεκάδες ακατάλληλα κτίρια κυρίως στα νηπιαγωγεία, σχολεία με containers που δε μπορούν να είναι ασφαλή για τα παιδιά μας, πλημμυρίζοντας με την πρώτη βροχή, όπως έγινε και σήμερα στο νηπιαγωγείο στο Φάρο Αυλίδας.

Απαιτούμε

σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια

μέριμνα του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr