Έρχεται μεγάλη χρηματοδότηση για τα σχολεία της Εύβοιας – Τι θα λάβουν οι μαθητές
Ειδησεις ευβοια

Έρχεται μεγάλη χρηματοδότηση για τα σχολεία της Εύβοιας – Τι θα λάβουν οι μαθητές

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, δίδεται χρηματοδότηση ύψους 4.942.465 ευρώ για τη δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα 2.568 παιδιών.

Η εν λόγω χρηματοδότηση της Περιφέρειας θα επωφελήσει τα σχολεία της Εύβοιας μαζί με άλλα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της δράσης: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στη Στερεά Ελλάδα, Περιόδου 2023-2024» στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027».

Με τη συγκεκριμένη ένταξη, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε και θα διαθέσει χρηματοδοτήσεις ύψους 4.942.465 €, με τις οποίες θα καλυφθούν τη νέα σχολική χρονιά οι ανάγκες για τη φροντίδα, τη δημιουργική απασχόληση και φύλαξη 2.568 παιδιών.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και έχει ως στόχο:

  • Τη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των βρεφών, νηπίων και παιδιών σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία.
  • Την πρόσβαση παιδιών (τυπικής ανάπτυξης και ΑμεΑ) σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων απασχόλησης.
  • Την πρόσβαση στις ανωτέρω υπηρεσίες και για ωφελούμενα βρέφη, νήπια και παιδιά, που λόγω εισοδηματικών ή άλλων κριτηρίων εκφεύγουν από το πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής «Ευρωπαϊκή Εγγύηση για τα Παιδιά».

Η διάθεση θέσεων των ανωτέρω δράσεων πραγματοποιείται προς το κάθε ωφελούμενο άτομο μέσω «αξίας τοποθέτησης» (voucher) του τέκνου του, την οποία λαμβάνει από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

Σπανός: «Καλύπτουμε τις ανάγκες φροντίδας 2.568 παιδιών»

«Εξασφαλίζουμε από το νέο μας πρόγραμμα “ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027” χρηματοδότηση που προσεγγίζει τα 5.000.000 ευρώ για να καλύψουμε τις ανάγκες δημιουργικής απασχόλησης και φροντίδας 2.568 παιδιών τη νέα σχολική χρονιά», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Τελικός στόχος μας, να προσφέρουμε ευχάριστες και ωφέλιμες δραστηριότητες στα παιδιά και παράλληλα να διευκολύνουμε χιλιάδες συμπολίτες μας – γονείς και κηδεμόνες – προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα οικογενειακά, αλλά και στα εργασιακά τους καθήκοντα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr