Εργατικό κέντρο Ευβοίας: Nέο συλλαλητήριο στη Χαλκίδα- Πότε θα γίνει
Ειδησεις ευβοια

Εργατικό κέντρο Ευβοίας: Nέο συλλαλητήριο στη Χαλκίδα- Πότε θα γίνει

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι Συνδικάτων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στην Εύβοια

Την Πέμπτη 9/3 πραγματοποιήθηκε μεγάλη σύσκεψη Σωματείων και Φορέων με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι Συνδικάτων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Μαθητικά Συμβούλια, Σύλλογοι Επαγγελματιών, Σύλλογοι Γονέων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, Σωματεία Συνταξιούχων κ.ά.

«Η μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση αποδεικνύει ότι παραμένει ασβέστη η οργή της νεολαίας και του λαού της Εύβοιας, αναδεικνύει την αποφασιστικότητα να δοθεί συνέχεια στον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη και να μετατραπεί η οργή και η οδύνη σε οργανωμένη διεκδίκηση για την προστασία της ζωής του λαού» αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Μέσα από την εισήγηση και τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων που πήραν το λόγο, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά ότι «το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι ούτε ανθρώπινο λάθος ούτε τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της διαχρονικής εγκληματικής πολιτικής που αντιμετωπίζει τη ζωή του λαού ως κόστος μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Προσδιορίστηκε μάλιστα ότι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων είναι η αιτία για όλη τη βάρβαρη καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός, για την έλλειψη αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, για τα εργατικά δυστυχήματα πού σημειώνονται κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς για τις τεράστιες ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα σχολεία κλπ.

Έγιναν μάλιστα ιδιαίτερες αναφορές στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια στην πόλη της Χαλκίδας και ιδιαίτερα το κτηριακό συγκρότημα των ΕΠΑΛ στη Χαλκίδα στο οποίο φοιτούν εκατοντάδες μαθητές και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίστηκε:

Νέο μεγάλο Συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Δικαστηρίων στη Χαλκίδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ Χαλκίδας τη Δευτέρα 13 Μάρτη στη 1:30 το μεσημέρι.

Παράλληλα, προσδιορίστηκε η ανάγκη για νέα απεργιακή απάντηση τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr