«Έργο πνοής» για την Σκύρο: Yδροδοτείται η περιοχή του Πεύκου
Ειδησεις ευβοια

«Έργο πνοής» για την Σκύρο: Yδροδοτείται η περιοχή του Πεύκου

Ο Δήμαρχος Σκύρου Νικόλαος Μαυρίκος δήλωσε μεταξύ άλλων πως "μία ακόμη σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται στο νησί μας"

Για πρώτη φορά σήμερα υδροδοτείται η περιοχή του Πεύκου στη Σκύρο.

Επεκτείνεται το δίκτυο ύδρευσης 4 χλμ. περίπου, μετά από πάρα πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε η Δημοτική Αρχή, αφενός λόγω παραλείψεων και λαθών της παλαιάς μελέτης, αφετέρου λόγω έλλειψης επιπλέον χρημάτων που καλύφθηκαν από ίδιους πόρους.
Επίσης σήμερα ξεκίνησε η επέκταση του δικτύου ύδρευσης 1400 μέτρων απόΜτην Καλαμίτσα μέχρι την πηγή στο Νύφι.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η υδροδότηση όλων των οικιών της ευρύτερης περιοχής στο Νύφι καθώς και η αξιοποίηση του νερού της πηγής.

Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για την υδροδότηση της Ατσίτσας. Ένα έργο με πολλά προβλήματα που δεν είχαν προβλεφθεί στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή δίνουμε μεγάλο αγώνα για την ολοκλήρωσή του, εντός του τρέχοντος μηνός Ιουλίου.

Δημοπρατήθηκε επίσης έργο προϋπολογισμού 3,2 εκ. € και αναμένεται εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος η αναδοχή του έργου.

Το εν λόγω έργο αποτελείται από δύο υποέργα.

Το ένα αφορά στην αντικατάσταση 4000 περίπου ηλεκτρονικών υδρομέτρων.

Το δεύτερο υποέργο αφορά σε επεκτάσεις του δικτύου ύδρευσης μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο Άγιος Φωκάς, καθώς επίσης και στην αντικατάσταση αρκετών χλμ. παλαιών δικτύων, τα οποία σήμερα εμφανίζουν 15 με 20 βλάβες ημερησίως.

Ο Δήμαρχος Σκύρου Νικόλαος Μαυρίκος δήλωσε “Μία ακόμη σημαντική παρέμβαση που υλοποιείται στο νησί μας σε επίπεδο υποδομών. Λύνουμε χρόνια προβλήματα και προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους Δημότες, εξοικονομούμε ανθρώπινους και περιβαλλοντικούς πόρους και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής στο Νησί μας. Η δέσμευσή μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας, αποδεικνύεται με έργα πνοής και υποδομής για τον τόπο μας. Συνεχίζουμε το έργο μας με στόχο πάντα το καλύτερο για την Σκύρο”.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr