Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η απολογία της για το Qatar Gate
Ειδησεις ευβοια

Εύα Καϊλή: Την Πέμπτη η απολογία της για το Qatar Gate

Ποιο είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντήσει η Εύα Καϊλή στον ανακριτή του Βελγίου για να πείσει ότι δεν έχει εμπλοκή με το σκάνδαλο του Qatar Gate

Η Εύα Καϊλή αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, στον ανακριτή του Βελγίου για το σκάνδαλο του Qatar Gate. Αυτό πάντως που είναι το «κλειδί» και αναμένεται να επηρεάσει τους δικαστές στην απόφαση που θα λάβουν για το αν θα την αφήσουν ελεύθερη ή θα την προφυλακίσουν είναι εάν τελικά η Εύα Καϊλή γνώριζε ότι στο σπίτι της υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα και γιατί τελικά δεν ειδοποίησε τις Αρχές του Βελγίου.

Η πλευρά της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, υποστηρίζει ότι η κατάθεση που έδωσε η ίδια μεταφέρθηκε λανθασμένη, με την ίδια να σημειώνει ότι πίστευε πως υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα, κάτι για το οποίο όμως δεν μπορούσε να είναι και σίγουρη.

Το αφήγημα της υπερασπιστικής γραμμής της Εύας Καϊλή αναμένεται να είναι το γεγονός ότι η ίδια δεν έχει ασχοληθεί με άλλες χώρες εκτός του Κατάρ με δεδομένο ότι οι έρευνες στρέφονται τουλάχιστον στο Μαρόκο για την ώρα.

Ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα του Qatar Gate σε όλο τον κόσμο
Η έρευνα όμως των Αρχών του Βελγίου επεκτείνεται, καθώς πλέον ψάχνουν το «μαύρο» χρήμα σε όλη την υφήλιο. Στη Γαλλία οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο Στρασβούργο και συγκεκριμένα σε γραφεία βοηθών στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στην Ιταλία η Εισαγγελία του Μιλάνου ερευνά επτά τραπεζικούς λογαριασμούς και τις αγοραπωλησίες ακινήτων από τον Νικολό Φίγκα Ταλαμάνκα.

Τέλος, έρευνες διεξάγονται σε Κατάρ και Μαρόκο. Στο δεύτερο μάλιστα υπήρξε και εμπλοκή του Πρέσβη στην Πολωνία, ο οποίος μετέφερε χρήματα, καθώς και ενός αρχικατασκόπου της χώρας στις διασυνδέσεις με τον Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr