Εύβοια: Αγωγή στο Δήμο Χαλκίδας από την οικογένεια του 6χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Αγωγή στο Δήμο Χαλκίδας από την οικογένεια του 6χρονου που έπαθε ηλεκτροπληξία σε παιδική χαρά

Το περιστατικό που σόκαρε όχι μόνο όλη την Εύβοια αλλά και την χώρα γενικότερα, έγινε στην παιδική χαρά της οδού Κυμαίων στη Χαλκίδα, όταν το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου, το παιδί αγγίζοντας το καλώδιο κολώνας, που υπήρχε γυμνό στο χώρο, έπαθε ηλεκτροπληξία

Νέα διάσταση παίρνει η είδηση που σόκαρε την Εύβοια και όχι μόνο, με το 6χρονο αγοράκι που έπαθε ηλεκτροπληξία τον περασμένο Μάιο από γυμνό καλώδιο σε παιδική χαρά της Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια του μικρού αγοριού, καταθέτει αγωγή αποζημίωσης σε βάρος του Δήμου Χαλκιδέων.

Όπως υποστηρίζει τόσο εκείνη όσο αλλά και κάτοικοι της περιοχής, ο δήμος όχι μόνο δεν ανέλαβε τις ευθύνες του, αλλά προσπάθησε να
υποβαθμίσει το γεγονός, προφανώς σε μια ατυχή προσπάθεια απόκρυψής του από την κοινή γνώμη.

Η αγωγή γίνεται μέσω του δικηγόρου της οικογένειας Δημήτρη Ανδρέου και για το συμβάν έχει σχηματιστεί δικογραφία από την αστυνομία Αναμένεται, με βάση το παραπάνω, η απόφαση του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Το περιστατικό υπενθυμίζεται πως έγινε στην παιδική χαρά της οδού Κυμαίων στη Χαλκίδα το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου, όταν και το παιδί αγγίζοντας το καλώδιο κολώνας, που υπήρχε γυμνό στο χώρο, έπαθε ηλεκτροπληξία και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Το παιδάκι μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο πήρε εξιτήριο μετά από 10 ώρες περίπου παραμονής εκεί.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είχε ανακατασκευαστεί από τον Δήμο Χαλκιδέων και πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείς, καθώς πριν από λίγα χρόνια εξαιτίας δυστυχήματος στην Αθήνα αυστηροποιήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από τις παιδικές χαρές.

Ο εν λόγω χώρος που θα έπρεπε να αποτελεί καταφύγιο για τα παιδιά δέχεται και πολύ συχνά βανδαλισμούς από παρέες νεαρών, κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έγινε και εν προκειμένω, αφού από την κολώνα την οποία ακούμπησε το παιδί είχε αφαιρεθεί το καπάκι, με αποτέλεσμα να καθίσταται μεγάλος κίνδυνος για τα παιδιά που παίζουν εκεί.

Η μητέρα του 6χρονου μιλώντας στο evima.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά, «Είμαι σοκαρισμένη με αυτό που συνέβη στο παιδί μου και το μόνο που έχω να πω για την ώρα είναι να μην συμβεί σε άλλο παιδί αυτό που συνέβη στο δικό μου διότι στην παιδική χαρά υπάρχουν κολώνες που θέλουν διόρθωση».

Για το περιστατικό μίλησε στο evima.gr και η φίλη της μητέρας του παιδιού η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό, «ήμουν μπροστά την ώρα που συνέβη το δυσάρεστο συμβάν στον 6χρονο. Μόλις άναψαν τα φώτα στην παιδική χαρά το παιδί ακούμπησε την κολώνα και το χτύπησε το ρεύμα. Έντρομη άρχισα να φωνάζω βοήθεια ήρθε και η μητέρα του παιδιού και ο μεγάλος του αδερφός και το πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο. Δυστυχώς αυτό που έχω να πω είναι ότι μπορεί να υπήρχε καπάκι αλλά από μέσα ήταν όλα σκουριασμένα. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είχε γίνει συντήρηση».

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr