Εύβοια: Άλυτος γρίφος ο δρόμος Στόμιο-Πλατάνα – Πως θα μεταβούν στη Σκύρο οι επισκέπτες τις απόκριες
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Άλυτος γρίφος ο δρόμος Στόμιο-Πλατάνα – Πως θα μεταβούν στη Σκύρο οι επισκέπτες τις απόκριες

Μεγάλος προβληματισμός για το κλείσιμο διαρκείας του δρόμου Στομίου-Πλατάνα στην Εύβοια ενόψει Σκυριανού Καρναβαλιού
Ακόμα ένα σοβαρό θέμα προκύπτει με τον κλειστό δρόμο Στομίου-Πλατάνα, καθώς το επόμενο διάστημα πλήθος κόσμου θα μεταβεί στη Σκύρο με αφορμή το καρναβάλι και η κίνηση στην περιοχή θα είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θα επιχειρήσουν την διαδρομή, καθώς είναι μία δύσκολη και επικίνδυνη διαδρομή μέχρι το λιμάνι της Κύμης από όπου φεύγει το καράβι για τη Σκύρο.

Η ανακοίνωση της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία για την εναλλακτική διαδρομή προς το λιμάνι της Κύμης:

«Λόγω των έργων αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου από διασταύρωση Στομίου προς οικισμό Πλατάνας της Επ.Ο.8, σας κοινοποιούμε την εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή σας.
Mε κατεύθυνση από τη Χαλκίδα προς το Λιμάνι της Κύμης και αντίστροφα από την ακόλουθη διαδρομή
• Από τη Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Ωρολογίου – Μονοδρίου – Κονιστρών – Πλατάνας – Λιμάνι Κύμης.
• Από την Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Οξύλιθου – Πλατάνας – Λιμάνι Κύμης».
Το κλείσιμο του Στομίου – Πλατάνα, δίχως υπερβολή, δρόμου- κόμβου για την Εύβοια έχει προκαλέσει ήδη πολύ μεγάλο προβληματισμό και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο με τον πρώην Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κο Θωμά να ζητά άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου ειδικά για το θέμα αυτό.

Αγανάκτηση από πολίτες και επαγγελματίες

H απόγνωση κατοίκων και επαγγελματιών που έχουν δει το ταμείον να είναι κυριολεκτικά μείον μετά το κλείσιμο του δρόμου Στομίου- Πλατάνα για την πραγματοποίηση έργων, στάθηκε αφορμή για την αποστολή επιστολής προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Ζερβα από τον πρώην Δήμαρχο Κύμης- Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, μέσα από την οποία γίνεται αίτημα για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία του επείγοντος με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τον δρόμο του Στομίου.

Όπως συνοψίζει  εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης ο κος Θωμάς, ως γνωστόν εδώ και πολύ καιρό οι εργασίες στον δρόμο  έχουν δυστυχώς σταματήσει με αποτέλεσμα η ανησυχία των επαγγελματιών, των κατοίκων και των επισκεπτών της αποκλεισμένης εδώ και ένα χρόνο οδικά περιοχής να είναι μεγαλύτερη και πιο έκδηλη από ποτέ.

Το Πάσχα πλησιάζει, το καλοκαίρι ακολουθεί και η αβεβαιότητα για το πότε ο δρόμος θα ανοίξει και το πότε το έργο θα ολοκληρωθεί είναι πλέον διάχυτη και πλήρως δικαιολογημένη.

Οι χρονικές προθεσμίες για τις οποίες είχαν δεσμευτεί οι αρμόδιοι αμφισβητούνται δικαίως εξαιτίας των ίδιων των γεγονότων και της στασιμότητας του έργου.

 

«Η ενημέρωση, η λήψη αποφάσεων αλλά και συγκεκριμένων δράσεων, είναι πλέον άκρως επιβεβλημένες» συνοψίζει ο κος Θωμάς, στην επιστολή επισημαίνοντας πως πρέπει ο Δήμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των ευθυνών του.

Στην συνεδρίαση είναι αναγκαίο εκ μέρους σας να καλεστούν εγκαίρως ώστε να παρευρεθούν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, οι Βουλευτές του Νόμου, ο Μητροπολίτης, ο Δήμος Σκύρου, (ο οποίος πλήττεται το ίδιο με εμάς), οι Επαγγελματικοί – Εμπορικοί Σύλλογοι και οι φορείς του Δήμου.”, προσθέτει ο κος Θωμάς δίνοντας ως προτεινόμενη ημέρα συνεδρίασης το απόγευμα της Τέταρτης 1/2/2023.

«Στα κάγκελα» είναι σε κάθε περίπτωση πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι κάνουν λόγο για οικονομική αιμορραγία και ταυτόχρονα εκφράζουν την αγανάκτηση τους για το γεγονός ότι τα έργα στην περιοχή της Πλατάνας έχουν σταματήσει εδώ και τέσσερις μήνες, όπως καταγγέλουν στο evima.gr, ενώ ο δρόμος παραμένει κλειστός με αποτέλεσμα να προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην κίνηση της αγοράς.

Κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Κύμης μας είπε χαρακτηριστικά, τον προηγούμενο μήνα: «τα έργα στην Πλατάνα έχουν σταματήσει εδώ και τρεις μήνες. Ο εργολάβος έχει αποσύρει μάλιστα όλα τα μηχανήματα του και το εργοτάξιο είναι κλειστό τους τελευταίους τρεις μήνες.

Το κλείσιμο του παραλιακου δρόμου ήταν καταστροφικό για την οικονομία της περιοχής όλους αυτούς τους μήνες και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς. Η νέα αυτή εξέλιξη πηγαίνει το έργο αρκετούς μήνες πίσω και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση.

Τους λόγους της απόσυρσης του εργολάβου τους ξέρει μόνο η περιφέρεια. Εμείς εδώ κάνουμε εικασίες και έχουμε κάθε δικαίωμα για αυτό μιας και μας αντιμετωπίζουν σαν τους παρίες της περιφέρειας».

 

Τα έργα στον οδικό άξονα της Εύβοιας

Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τα έργα:

• ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ ΚΥΜΗΣ προϋπολογισμού €7.000.000.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή της Επαρχιακής Οδού στην περιοχή της Πλατάνας. Περιλαμβάνονται εργασίες προστασίας της οδού από τον έντονο κυματισμό της θάλασσας και τα φαινόμενα διάβρωσης (προστατευτικό τοιχείο και κυματοθραύστες).

• ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΟΒΙΕΣ – ΗΛΙΑ – ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ προϋπολογισμού €12.000.000.

Αντικείμενο του έργου είναι οι απαραίτητες εργασίες (στέγαστρα, αγκυρώσεις βράχων, τοποθέτηση πλεγμάτων και τοίχων ανάσχεσης των βραχοπτώσεων) σε τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ροβιές – Ήλια – Λουτρά Αιδηψού.

Τα έργα αυτά εντάχθηκαν στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και συγκεκριμένα στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας» και τη δράση «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», με συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ ευρώ.

Ανακοίνωση Σ.Ν.Ε. Λόγω των έργων αποκατάστασης του παραλιακού δρόμου από διασταύρωση Στομίου προς οικισμό Πλατάνας της Επ.Ο.8, σας κοινοποιούμε την εναλλακτική διαδρομή για τη μετάβασή σας. Mε κατεύθυνση από τη Χαλκίδα προς το Λιμάνι της Κύμης και αντίστροφα από την ακόλουθη διαδρομή. • Από τη Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Ωρολογίου – Μονοδρίου – Κονιστρών – Πλατάνας – Λιμάνι Κύμης. • Από την Διασταύρωση Αυλωναρίου δια μέσω Οξύλιθου – Πλατάνας – Λιμάνι Κύμης.

Ο Γέρος και η Κορέλα στη Σκύρο

Την ίδια ώρα στο φουλ είναι οι μηχανές στη Σκύρο για τις προετοιμασίες του διάσημου Σκυριανού καρναβαλιού με τον Γέρο και την Κορέλα, που πλήθος κόσμου αναμένεται να συρρεύσουν και φέτος για να δουν.
Ο δήμαρχος Σκύρου Νίκος Μαυρίκος δήλωνε στο evima πως ήδη έχουν ξεκινήσει ετοιμασίες για την φετινή Αποκριά στη Σκύρο, που είναι η πιο γνωστή ανά την Ελλάδα και νούμερο ένα προορισμός για το τριήμερο. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι κρατήσεις για τις Απόκριες στο νησί και όπως όλα δείχνουν η πληρότητα αναμένεται να αγγίξει το 100%.
Παράλληλα όπως τόνισε ο κ. Μαυρίκος, «Ο δήμος είναι έτοιμος να φιλοξενήσει και φέτος τις Απόκριες τους χιλιάδες επισκέπτες στο νησί, συμβάλλοντας και με έξτρα δρομολόγια του πλοίου της Σκύρος Ναυτική Εταιρεία για εκείνες τις ημέρες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκδρομείς».
Το Σκυριανό Καρναβάλι κάθε χρόνο κλέβει τις εντυπώσεις με τον Γέρο και την Κορέλα που και φέτος σας περιμένουν να ταξιδέψετε με τον Αχιλλέα και να βρεθείτε στην ξεχωριστή Αποκριά στο νησί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr