Εύβοια: «Ανάσα» στην εστίαση έδωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων – «Βραχνάς» η ακρίβεια και η ενέργεια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Ανάσα» στην εστίαση έδωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων – «Βραχνάς» η ακρίβεια και η ενέργεια

Κινήθηκε η εστίαση στις γιορτές των Χριστουγέννων στην Εύβοια υπό τη σκιά της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης

«Ανάσα» στην εστίαση της Εύβοιας έδωσαν οι γιορτές των Χριστουγέννων και η αυξημένη προσέλευση τουριστών στο νησί κατά τη διάρκεια των ημέρων αυτών, καθώς ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό επέλεξε, με σύμμαχο τον καλό καιρό να βγει έξω, να κάνει τη βόλτα του και να καθίσει στα καταστήματα εστίασης, καφετέριες, εστιατόρια ή ταβέρνες για τον καφέ η το φαγητό του.

 

Μετά από αρκετό καιρό που η εστίαση «πονούσε» ειδικά αφότου για 2 χρόνια πέρασε μεγάλο πλήγμα με τον κορονοϊό, αυτές τις μέρες οι επιχειρηματίες είδαν τα μαγαζιά τους γεμάτα και την κατανάλωση αρκετά αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, με τα έσοδά τους να καταγράφουν αισθητή αύξηση.

 

Ωστόσο όπως λένε οι ίδιοι, το αυξημένο ενεργειακό κόστος αλλά και η ακρίβεια στα πρώτα αγαθά δεν τους αφήνει να «χαρούν» τον αυξημένο τζίρο, μιας και είναι από τις πιο ενεργοβόρες επιχειρήσεις και το όποιο κερδός απορροφάται από τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος.

 

Οι επιχειρηματίες ελπίζουν και οι μέρες αυτές της Πρωτοχρονιάς αλλά και των Θεοφανείων να βγάλουν έξω τον κόσμο και να συνεχίσει η καλή εικόνα για τον κλάδο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr