Εύβοια: Απομάκρυναν τον μεγάλο κάδο σκουπιδιών από την Προαστίου στη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Απομάκρυναν τον μεγάλο κάδο σκουπιδιών από την Προαστίου στη Χαλκίδα

Κανονικότατος βραχνάς είναι για την Εύβοια και ειδικότερα την πρωτεύουσα του νησιού το ζήτημα των σκουπιδιών που στοιβάζονται ή πετάγονται σε γωνιές της πόλης

Καθώς το ζήτημα κακής διαχείρισης των σκουπιδιών απασχολεί μόνιμα πια την Εύβοια, ευχάριστη εξέλιξη, σχεδόν ένα μήνα μετά βέβαια, από την ανάδειξη του θέματος αποτελεί η απομάκρυνση του ειδικού κάδου συγκέντρωσης απορριμμάτων- υλικών αποκομιδής οικοδομής από την Οδό Προαστίου, κοντά στο φανάρι που καταλήγει στην οδό Χαινά της Χαλκίδας.

Ο κάδος δυστυχώς είχε αρχίσει να αξιοποιείται κανονικότατα για την τοποθέτηση-απόρριψη σκουπιδιών από νοικοκυριά με την κατάσταση να συνάδει με υγειονομική βόμβα εντός της γειτονιάς αφού η εικόνα και μυρωδιά στο σημείο ήταν ανυπόφορη.

Οπως μαρτυρά σχετική φωτογραφία, λίγες ώρες μετά την δεύτερη δημοσίευση του evima.gr για το θέμα, αποκαταστάθηκε το χάος με τα σκουπίδια που είχαν πνίξει την γνωστή γειτονιά της Χαλκίδας.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών στην ευρύτερα στη Χαλκίδα πάντως, όσον αφορά την διαχείριση- αποκομιδή των απορριμάτων είναι έκδηλη και γίνεται καθημερινώς αντιληπτή από τις συχνές αναρτήσεις τους για το θέμα, σε σελίδες παραπόνων στο facebook.

Mάλιστα οι οργισμένες αναρτήσεις τους συνοδεύονται από πλήθος φωτογραφικών καρέ που αποτυπώνουν τις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη με γεμάτους κάδους τοποθετημένους στις πιο πιθανές και απίθανες γωνιές αλλά και σκουπίδια και βρώμικα χαρτιά πεταμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια, σκηνικό που παραπέμπει σε τριτοκοσμική πολιτεία, σε συνδυασμό με πολεοδομικά σφάλματα που καθιστούν τη Χαλκίδα, πόλη μη φιλική προς τους πεζούς.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr