Εύβοια: Μπαλάκι ευθυνών η γέφυρα της Χαλκίδας – Πόσο ασφαλής είναι τελικά;
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Μπαλάκι ευθυνών η γέφυρα της Χαλκίδας – Πόσο ασφαλής είναι τελικά;

Ανησυχία εκφράζουν οι κάτοικοι του νησιού επικοινωνόντας και με το evima για τις υποδομές της Εύβοιας, τα δημόσια κτίρια και τα γήπεδα του νησιού και κυρίως για την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδα

Εντείνεται η αγωνία και η σύγχυση στην Εύβοια για το κατά πόσο οι υποδομές του νησιού είναι πράγματι ελεγμένες από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αφορμή αναντίλεκτα στέκεται η χθεσινή τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Γιώργου Κελαϊδίτη στα ΝΕΑ, ενδεικτικά για την γέφυρα στη Χαλκίδα.

Από την αντιπεριφέρεια συχνά εντοπίζουν προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία της συγκεκριμένης γέφυρας και ενημερώνουν το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών προκειμένου να δρομολογηθούν βελτιωτικές εργασίες και εργασίες συντήρησης.

«Ενημερώσαμε την αντίστοιχη υπηρεσία για βλάβες στο οδόστρωμα και στον φωτισμό και σε μία περίπτωση, τον Δεκέμβριο του 2021, για πρόβλημα ταλάντωσης των καλωδίων», είπε ο Γιώργος Κελαϊδίτης, αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειαρχη Εύβοιας, η αρμοδιότητα για τη συντήρηση και τις επιδιορθώσεις είναι του υπουργείου Υποδομών, το οποίο ανταποκρίνεται στα σήματα κινδύνου των τοπικών αρχών κάθε φορά που οι διερχόμενοι οδηγοί εντοπίζουν και καταγγέλλουν τα προβλήματα.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στις 5 Μαρτίου σε επικοινωνία που είχε το evima.gr όταν ανέδειξε πρώτο το θέμα για το ποσό ασφαλής είναι η γέφυρα της Χαλκίδας, με τον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας, Γιώργο Κελαϊδίτη σε ερώτηση που του κάναμε για το πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση στη γέφυρα απάντησε τα εξής: «Δεν έχουμε καμία εικόνα ούτε αρμοδιότητα για το κομμάτι της γέφυρας. Το θέμα το διαχειρίζεται το υπουργείο Υποδομών και ιδιωτική εταιρία. Δεν έχω εικόνα για το πότε έγινε τελευταία φορά συντήρηση και για το αν υπάρχουν προβλήματα».

Σήμερα επικοινώνησε εκ νέου με το evima.gr, o αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, και ανέφερε πως στις 5 Μαρτίου που είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο του evima.gr, δεν γνώριζε τις συγκεκριμένες πληροφορίες που είπε χθες στα ΝΕΑ, αναφορικά με τα προβλήματα στη Γέφυρα της Χαλκίδας.

Η ανησυχία που εκφράζουν οι κάτοικοι του νησιού επικοινωνόντας και με το evima.gr έχει να κάνει με τις υποδομές της Εύβοιας, με τα δημόσια κτίρια και τα γήπεδα του νησιού αλλά το ερώτημα που έθεσαν κυρίως ήταν για την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας και κατά πόσο έχει γίνει έλεγχος και συντήρηση για να συνεχίζει να είναι προς χρήση από τους πολίτες.

Η γέφυρα έχει συντηρηθεί πριν από 4 χρόνια με πρωτοβουλία του Θανάση Ζεμπίλη, βουλευτή Εύβοιας με τη ΝΔ, ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες προς το αρμόδιο υπουργείο, για να εγκριθεί η διαδικασία του ελέγχου και της συντήρησης της γέφυρας.

Τι αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων:

ΑΠΟΦΑΣΗ Θέμα: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Επιθεώρηση και συντήρηση καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου» και της 1ης Σ.Σ.Ε αυτού. Προϋπολογισμού : 2.150.000,00 € με Φ.Π.Α. Αναδόχου : «ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.» ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΣΑΕ 071

1. Το από 06-02-2013 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου, που αναφέρεται στο θέμα, έχει συνταχθεί από την επιτροπή σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και έχει υπογραφεί από τον ανάδοχο χωρίς επιφύλαξη.

2. Διαπιστώθηκε ότι έχει τηρηθεί ο φάκελος ασφάλειας και υγείας (ΣΑΥ & ΦΑΥ) του έργου.

3. Όπως προκύπτει από το υπόψη πρωτόκολλο προσωρινής παραλαβής: α)Οι εργασίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτό είναι σύμφωνες με την τελική επιμέτρηση.

β) Οι εργασίες εκτελέστηκαν έντεχνα και σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και το έργο βρίσκεται σε καλή κατάσταση συντήρησης και η επιτροπή παρέλαβε αυτές ως έχουν.

γ) Η υποχρεωτική συντήρηση του έργου του θέματος, για όλες τις εργασίες θα λήξει την 20-10-2013.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Εγκρίνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 73 του Ν. 3669/08 (Κ.Δ.Ε.), το από 06-02-2013 Πρωτόκολλο Προσωρινής Παραλαβής του έργου, «Επιθεώρηση και συντήρηση καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου», αναδόχου της εργοληπτικής επιχείρησης: ¨ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. ¨, όπως συντάχθηκε και υπεγράφη αρμοδίως.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr