Εύβοια: Χρηματοδοτείται με 600.000 € η β´ φάση του υδρευτικού έργου στη Λιχάδα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Χρηματοδοτείται με 600.000 € η β´ φάση του υδρευτικού έργου στη Λιχάδα

Πέφτουν οι υπογραφές για τη χρηματοδότηση της β φάσης του υδρευτικού έργο στη Λιχάδα Εύβοιας

Ένα σημαντικό έργο για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος λειψυδρίας στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας στην Εύβοια παίρνει σάρκα και οστά, καθώς αναμένεται να υπογράφει σήμερα χρηματοδότηση 600.000€ για τη β´ φάση του υδρευτικού έργου της περιοχής.

Το υπουργείο Εσωτερικών μέχρι σήμερα είχε χρηματοδοτήσει την διάνοιξη των 8 γεωτρήσεων και απέμενε το έργο για την μεταφορά του ύδατος από τις γεωτρήσεις στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, προϋπολογισμού 800.000 ΕΥΡΩ.

Ειδικότερα, με απόφαση του Αν.Υπ. Εσωτερικών κ. Πέτσα εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση 600.000 μέσω του ΠΔΕ, ενώ το υπολειπόμενο των 200.000 ΕΥΡΩ αναμένεται να καλυφθεί από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτση».

Έτσι, το πάγιο αίτημα του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού ικανοποιείται κατόπιν συνεργασίας του αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα και του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή κ. Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης εκφράζει την ικανοποίηση του, καθώς είχε θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης κατασκευής του δικτύου ύδρευσης Λιχάδας στη συνάντησή του με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα και παρακολουθούσε στενά την εξέλιξη αυτού του σημαντικού ζητήματος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr