Εύβοια: «Δώρο ζωής» σε 44χρονο λήπτη από τη Χαλκίδα, το ήπαρ 18χρονου θύματος τροχαίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Δώρο ζωής» σε 44χρονο λήπτη από τη Χαλκίδα, το ήπαρ 18χρονου θύματος τροχαίου

Συμπολίτης μας στην Εύβοια ένας από τους τυχερούς λήπτες του "δώρου ζωής" από τον 18χρονο που απεβίωσε μετά από τροχαίο στην Άρτα

Συγκίνηση στην Εύβοια προκαλεί το “δώρο ζωής” του 19 χρονου από την Άρτα, τα όργανα του οποίου, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκε σε τροχαίο, δωρίζονται μεταξύ άλλων και σε 44χρονο από την Χαλκίδα,

Πρόκειται για καθηγητή Μαθηματικών, με ηπατική ανεπάρκεια που είχε προσπαθήσει ξανά πριν ένα μήνα να προχωρήσει σε μεταμόσχευση.

Η μεταμόσχευση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Χθες, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο και το ένα νεφρό του δεκαεννιάχρονου.

Το άλλο νεφρό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η καρδιά του στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργό κέντρο στην Αθήνα, ώστε, μετά τους ελέγχους ιστοσυμβατότητας, να προχωρήσουν διαδικασίες μεταμοσχεύσεων.

Η μεταμόσχευση φαίνεται ευτυχώς να στέφθηκε με επιτυχία και ο 44χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Τα επόμενα 24ωρα είναι σε κάθε περίπτωση κρίσιμα, καθώς θα βρίσκεται υπό επιτήρηση από το ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να ελέγχεται ότι ο οργανισμός του δέχεται το μόσχευμα.

Ο νεαρός από το Αγρίνιο, νοσηλεύτηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της πόλης και ακολούθως στη ΜΕΘ Άρτας.

Εδώ και μέρες η κατάσταση της υγείας του ήταν γνωστό ότι χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη και οι δυσάρεστες εκτιμήσεις δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν καθώς υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όλη την τοπική κοινωνία.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές οδύνης, η οικογένειά του βρήκε το κουράγιο να χαρίσει ζωή παίρνοντας την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της, και «έτρεξαν» όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία των ιατρών της ΜΕΘ Άρτας με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αφότου διαπιστώθηκε ότι το 18χρονο παλικάρι ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Η λήψη των οργάνων έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Συμβατοί λήπτες θα λάβουν την καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ του σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr