Εύβοια: Δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο Δήμο Ερέτριας την Κυριακή 26/3
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στο Δήμο Ερέτριας την Κυριακή 26/3

Στην θέση Άγιος Δημήτριος στην περιφερειακή κοινότητα Γυμνό Εύβοιας του Δήμου Ερέτριας εκδηλώθηκαν δυο μικρές εστίες φωτιάς
Άμεσα ανταποκρίθηκαν σε κλήση για φωτιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εθελοντές της Αμαρύνθιας Άρτεμις σε δυο συμβάντα το απόγευμα της Κυριακής 26/3/2023.
Συγκεκριμένα στην θέση Άγιος Δημήτριος στην περιφερειακή κοινότητα Γυμνό Εύβοιας του Δήμου Ερέτριας εκδηλώθηκαν δυο μικρές εστίες φωτιάς εν υπαίθρω και άμεση ήταν η συμβολή των εθελοντών όπου συνέδραμαν την πυροσβεστική υπηρεσία να τεθεί υπό έλεγχο.
Αρκετές πυρκαγιές που εκδηλώνονται οφείλονται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη δράση ή αμέλεια.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια: 

  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στην ύπαιθρο. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο.
  • Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Εάν είστε κυνηγός ή εκδρομέας, σεβασθείτε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση, σε περιόδους υψηλού κινδύνου.
  • Ποτέ μη σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
  • Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr