Εύβοια: Εκπροσωπήθηκε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Θεσσαλονίκη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εκπροσωπήθηκε σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Θεσσαλονίκη

Στο 39ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Θεσσαλονίκη έδωσε το παρών η ομάδα «Πολυστάφυλος».
Η ομάδα είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί στο 39ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής της ΧΟΦΕΘ στη Θεσσαλονίκη.
Ένα Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής που πραγματοποιείται στο κινηματοθέατρο της Α’ Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης.
Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη σε μια γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, απ΄ όπου 2-3 χορευτικά συγκροτήματα και ορχήστρες καλούνται να παρουσιάσουν χορούς και έθιμα της περιοχής τους.
Δεκάδες μουσικοί και χορευτές..
8 ημέρες..
39 χρόνια..
Αυτοί είναι οι αριθμοί πίσω από ένα ακόμη πολιτιστικό γεγονός που φέρει την υπογραφή των φοιτητών της Θεσσαλονίκης.
Στο Φεστιβάλ έγινε παρουσίαση από την Α’Ομάδα της ΧΟΦΕΘ,της παραδοσιακής φορεσιάς της Βορείου Ευβοίας καθώς χορών και τραγουδιών.
Ήταν ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά καθώς στην συγκεκριμένη παρουσίαση συμμετείχε και ο δικός μας Κατσαρός Κωνσταντίνος.
Ενεργό μέλος της χορευτικής ομάδας.
Στην επίσκεψή στη Θεσσαλονίκη η ομάδα είχε και την τύχη να επισκεφτεί το Σύλλογο Μικρασιατών Νικομήδειας “Οι Κιζδερβενιώτες”.
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Νικομήδειας «Οι Κιζδερβενιώτες» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2008, από μια ομάδα ανθρώπων που κατάγονται από το χωριό Κίζδερβεντ της Νικομήδειας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μικράς Ασίας, με πρωταρχικό σκοπό τη διατήρηση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων των Μικρασιατών.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Χατζηαγγελίδη Δημήτρη για την υπέροχη ξενάγηση στο χώρο όπως και για τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr