Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Νεκρός εντοπίστηκε πριν από λίγο μέσα στην θάλασσα ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε χθες στην παραλία Αχλαδιού στην Εύβοια.

Πριν από λίγο εντοπίστηκε στα 52 μέτρα βάθος χωρίς τις αισθήσεις του ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην παραλία Αχλαδιού χθες το πρωί στην Εύβοια.

Αυτη την ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν την ανάσυρση από την θάλασσα του άτυχου άνδρα που κατέληξε στην θάλασσα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

«Ο Μιχάλης ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις με αξιωματικούς και γνωρίζονταν μεταξύ τους», δήλωσε ο ξαδερφός του στο Star.

Το χρονικό της πτώσης του ελικοπτέρου στην Εύβοια

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και μέχρι πριν λίγο είχαν χαθεί τα ίχνη του.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις και για δεύτερο άτομο.

Πώς έπεσε το ελικόπτερο στην Εύβοια

Οι ειδικοί αναζητούν τα πιθανά αίτια της πτώσης με πολύ πιθανό το ενδεχόμενο του vertigo. Ο αεροναυπηγός, Φαίδων Καραϊωσηφίδης, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το ελικόπτερο και τις δυνατότητές του, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ελικόπτερο παντός καιρού, όλα τα εναέρια μέσα έχουν όρια, γιατί εξαρτώνται από την ταχύτητα του ανέμου ή την ορατότητα. Η διερεύνηση θα πρέπει να δει γιατί πάρθηκε η απόφαση να απογειωθεί».

Για το ενδεχόμενο να έπαθε vertigo ο πιλότος, τόνισε πως «ο καιρός είναι το κυρίαρχο σενάριο» και πρόσθεσε «έχουμε το ελικόπτερο, ότι πετάει μέσα σε απόλυτη έλλειψη ορατότητας σε αυτές τις συνθήκες δημιουργείται vertigo, η απώλεια χωρικού προσανατολισμού. Δεν είναι θέμα εμπειρίας εμφανίζεται ανεξάρτητα από την εμπειρία».

«Η διαφυγή από ένα ελικόπτερο που πέφτει στο νερό εάν δε συντριβεί και δεν διαλυθεί είναι δύσκολη, γιατί το ελικόπτερά βυθίζεται αμέσως σε αντίθεση περίπτωση με το αεροπλάνο που μπορεί  επιπλεύσει. Βυθίζεται αμέσως το ελικόπτερο γιατί τα βαρύτερα σημεία του είναι στην οροφή του ελικοπτέρου και αναποδογυρίζει και βυθίζεται. Είναι ερώτημα γιατί σήκωσε το ελικόπτερο ο πιλότος με αυτόν τον καιρό», κατέληξε.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr