Εύβοια: Έρχεται μεγάλη τουριστική επένδυση με εκατοντάδες θέσεις εργασίας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έρχεται μεγάλη τουριστική επένδυση με εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Συνεχίζονται οι επενδύσεις στο νησί της Εύβοιας ενισχύοντας στην τοπική οικονομία
Μεγάλη ενίσχυση της τοπικής οικονομίας θα φέρει η νέα μεγάλη τουριστική επένδυση που έρχεται σύντομα στο νησί της Εύβοιας και συγκεκριμένα στους Πεταλιούς, καθώς πρόκειται να ανοίξουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, ενώ το νέο θέρετρο που θα χτιστεί στην περιοχή υπόσχεται ενίσχυση και στον τομέα του τουρισμού.
Το υπερπολυτελές θέρετρο της Grivalia στην Εύβοια θα είναι η 1η ενεργειακά αυτόνομη τουριστική μονάδα, με την επένδυση να φτάνει τα 280 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνεισφορά στο ΑΕΠ ανέρχεται στο 1 δις.
Από την δημιουργία της νέας ξενοδοχειακής μονάδας πρόκειται να ανοίξουν τουλάχιστον 800 νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας θετικά στον κλάδο της απασχόλησης στο νησί.
Σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο, η τουριστική ανάπτυξη θα βρίσκεται στη Μεγαλόνησο, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος των Πεταλιών, και θα αφορά στην ίδρυση και λειτουργία ενός υπερπολυτελούς θέρετρου πολύ υψηλών προδιαγραφών. Για τη διαχείριση του υπερπολυτελούς θέρετρου, η εταιρία βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ξενοδόχο διεθνούς φήμης, ο οποίος δεν έχει ως τώρα παρουσία στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το οικολογικό θέρετρο θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχειακή εγκατάσταση, εστιατόρια, χώρους ευεξίας και εκγύμνασης, καθώς και beach club, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας σε Έλληνες και διεθνείς επισκέπτες.
Προβλέπεται, επιπλέον, η ανάπτυξη πολυτελών branded κατοικιών, οι ιδιοκτήτες των οποίων θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ιδιωτικότητα και πολυτέλεια, σε συνδυασμό με μια ολοκληρωμένη σειρά ξενοδοχειακών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.
Με το ύψος της επένδυσης να υπολογίζεται άνω των 280 εκατ. ευρώ, το εμβληματικό αυτό έργο αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για τον ελληνικό τουριστικό κλάδο και για την οικονομία της χώρας, καθώς η συνεισφορά του στο ΑΕΠ της χώρας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δις.
Παράλληλα, η εμβληματική αυτή ανάπτυξη θα συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην τόνωση της απασχόλησης, καθώς στο στάδιο της κατασκευής θα δημιουργηθούν περί τις 800 θέσεις απασχόλησης, ενώ κατά τη φάση λειτουργίας θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες μόνιμες θέσεις εργασίας από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr