Εύβοια: Έτοιμη να ξεκινήσει η παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έτοιμη να ξεκινήσει η παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών

Συνάντηση του βουλευτή Ευβοίας Θανάση Ζεμπίλη με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συναντήθηκε ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Νίκο Ταχιάο.

Κατά τη συνάντηση τους συζητήθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες του εμβληματικού έργου της παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών, προϋπολογισμού 210 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Ο κ. Ζεμπίλης επέμεινε, ωστόσο, στο ζήτημα της μελετητικής ωρίμανσης των τριών τμημάτων προαίρεσης του έργου (Υψηλή γέφυρα – Λάμψακος, παράκαμψη Ψαχνών, συνδετήριες οδοί με βόρειο και νότιο οδικό άξονα), ώστε να υλοποιηθούν παράλληλα με το κυρίως έργο. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του βόρειου οδικού άξονα, που εκκρεμεί στο Ελεγκτικό συνέδριο, μετά την άρνηση του Ζ´ τμήματος να εγκρίνει το σχέδιο της σύμβασης.

Ο κ. Ταχιάος δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη νέου μελετητικού σχήματος, στην περίπτωση που το Ελεγκτικό συνέδριο αποφανθεί αρνητικά επί της προσφυγής του μελετητή, που αναδείχθηκε από την αρχική διαγωνιστική διαδικασία.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε τη συνδρομή του ΥΠΟΜΕΔΙ στην αποκατάσταση των υποδομών, που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια. Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης αξίωσε από τον κ. Ταχιάο την επίσπευση της διαδικασίας μετάπτωσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και την έγκαιρη αποπληρωμή λογαριασμών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υποδομών, όπως η αποκατάσταση των γεφυρών του Λήλαντα (Φύλλων, Βασιλικού, Αφρατίου), ο νότιος οδικός άξονας, τμήμα Ραπταίοι – Ν.Στύρα- Στύρα, η αναβάθμιση του λιμένα Μαντουδίου κλπ.

Ο κ. Ταχιάος δεσμεύθηκε ότι κατά προτεραιότητα θα εξετάσει, προκειμένου να δοθούν λύσεις, τα αιτήματα του βουλευτή Ευβοίας, με τον οποίο δεσμεύθηκε να έχει σταθερή και συστηματική συνεργασία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr