Εύβοια: Η αυτοδιοίκηση τιμά τον Θανάση Μπουραντά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Η αυτοδιοίκηση τιμά τον Θανάση Μπουραντά

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17, Απριλίου στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας στην Χαλκίδα

Η Αυτοδιοίκηση τιμά τον Θανάση Μπουραντά.

Με ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στη Χαλκίδα, η Π.Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Κύμης–Αλιβερίου τιμούν τον Θανάση Μπουραντά «για την πολυετή προσφορά του στην Εύβοια».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
79 ετών, συνταξιούχος ΔΕΗ, παντρεμένος με τρία παιδιά.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ με την ίδρυσή του, μετείχε στη Ν.Ε. Εύβοιας επί 12ετία (1978-89) και ήταν Γραμματέας της την περίοδο 1987-89.
Μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, διετέλεσε αρχικά Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εργοστάσια Παραγωγής Ρεύματος της ΔΕΗ και στη συνέχεια, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, την ίδια περίοδο (επί 12ετία, 1983-94).
Στις εθνικές εκλογές του 1990 ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και το 1993, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, αναδειχθείς πρώτος αναπληρωματικός.

Μέλος του διορισμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου, με την ιδιότητα του εκπροσώπου των εργαζομένων, τη διετία 1993-94, με την καθιέρωση του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έγινε ο πρώτος Αιρετός Νομάρχης Εύβοιας (1995-98).
Μετά από μία θητεία στην αντιπολίτευση (1999-2002), επανεξελέγη για δύο ακόμη θητείες (2003-06 & 2007-10).
Ενώ, με την αλλαγή του αυτοδιοικητικού πλαισίου και τη σύσταση Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης («Καλλικράτης»), έγινε και ο πρώτος αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας (2011-14, με Περιφερειάρχη τον Κλέαρχο Περγαντά).
Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον πατρώο (με καταγωγή από τους Ζάρακες) Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, όπου εξελέγη Δήμαρχος δύο συνεχείς φορές, εξασφαλίζοντας ισάριθμες θητείες (2014-19 & 2019-23).
Στις δημοτικές εκλογές του 2023 δεν έθεσε υποψηφιότητα και αποσύρθηκε υπέρ του διαδόχου του στη δημαρχία, Νίκου Μπαράκου, έχοντας συμπληρώσει 45 και πλέον χρόνια με πρωταγωνιστικό ρόλο στη συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική ζωή της Εύβοιας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr