Εύβοια: «Καμπανάκι» για το θεραπευτήριο Αυλίδας- Σοβαρά προβλήματα υποδομών κι υποστελέχωση
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καμπανάκι» για το θεραπευτήριο Αυλίδας- Σοβαρά προβλήματα υποδομών κι υποστελέχωση

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Πασχόντων στην Αυλίδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους και για τους πάσχοντες- Ερώτηση στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για το ζήτημα που προβληματίζει την Εύβοια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, με θέμα την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Πασχόντων στην Αυλίδα της Εύβοιας.

Το Θεραπευτήριο Χρόνιων Πασχόντων στην Αυλίδα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, που εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους και για τους πάσχοντες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας και κάθε αρμόδιου για τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα, την ανυπόφορη κατάσταση που επικρατεί, είναι μεγάλες, τόνιζει ο κος Μαρίνης, μέσω σχετικής ανακοίνωσης εξηγώντας πως στο χώρο αυτό διαμένουν “βασανισμένες ψυχές”, δεκάδες χρονίως πάσχοντες .

“Όλες οι κυβερνήσεις με κριτήριο τις “δημοσιονομικές αντοχές” και τη λογική του υψηλού “κόστους” επιβάλλουν σκληρή υποχρηματοδότηση, καταπατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ώρα που δίνουν δισεκατομμύρια ευρώ στα μεγάλα συμφέροντα”, περιγράφει.

Όπως συνοψίζεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση είναι επικίνδυνη, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε χρόνο γίνεται χειρότερη.

“Η προσπάθεια ωραιοποίησης από τους αρμόδιους εξοργίζει, προκαλεί το αίσθημα όλων αυτών -συμπεριλαμβανομένων των κατοίκων της περιοχής- που γνωρίζουν τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα του θεραπευτηρίου, το οποίο έχει σταθεί όρθιο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού, με βαριές συνέπειες στην υγεία του” τονίζεται πιο συγκεκριμένα περιγράφεται πως το κτίριο έχει σοβαρά προβλήματα στατικότητας και εισροής υδάτων, ενώ σημειώθηκε πτώση των πλακών ψευδοροφής και κομματιών μπετόν.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών γίνεται “μπαλάκι του πίνγκ -πονγκ”, από υπηρεσία σε υπηρεσία, από Yπουργείο σε Yπουργείο και την περιφέρεια κι ενώ το Θεραπευτήριο βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, λίγα χιλιόμετρα μακρά από την Θήβα.

Επιπλέον, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τραγικές.

Το οργανόγραμμα προβλέπει 100 εργαζόμενους και υπηρετούν μόλις 17 περίπου μόνιμοι και 5 με σύμβαση ορισμένου χρόνου, με μικρές αυξομειώσεις, καθιστώντας αδύνατο να καλυφθούν όλες οι βάρδιες όλων των ειδικοτήτων.

Κενά υπάρχουν σε όλες τις ειδικότητες.

Νοσηλευτές και καθαρίστριες μετά τη φροντίδα των ασθενών αναλαμβάνουν την ευθύνη της κουζίνας, το μαγείρεμα και το σερβίρισμα, γιατί δεν καλύπτονται μόνιμα οι θέσεις των μαγείρων και των τραπεζοκόμων. Ως μάγειρας εργάζεται συμβασιούχος Covid 19 την πρωινή βάρδια και η σύμβαση του λήγει τις επόμενες μέρες.

Υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και στον αναγκαίο εξοπλισμό εστίασης. Δεν έχει εξασφαλιστεί η φύλαξη του χώρου, ούτε καν τις νυχτερινές ώρες.

Τέλος, παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων των εργαζομένων, εξαιρέσιμων-νυχτερινών.

Με βάση τα παραπάνω ο κος. Υπουργός ερωτάται τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της στατικότητας και ασφάλειας του κτιρίου, ή να εξασφαλιστεί στέγαση σε κατάλληλο κτίριο και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της κουζίνας με το αναγκαίο προσωπικό, να ικανοποιηθούν επειγόντως τα αιτήματα του σωματείου των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr