Εύβοια: «Καυτά» ερωτήματα για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Καυτά» ερωτήματα για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

Το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου αδυνατεί να καλύψει τους περίπου 23.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Παρουσιάζονται κενά στο προσωπικό του Κ.Υ Αλιβερίου, τα οποία χρήζουν άμεσης κάλυψης ενώ ακόμα και το μηχάνημα υπερήχων στο Ακτινολογικό είναι «νεκρό» τα τελευταία πέντε χρόνια.

Επίσης τα εθνοφθόρα του ΕΚΑΒ είναι παμπάλαια και πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν.

Για τα σοβαρά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη, προς τον αρμόδιο υπουργό, και αναμένεται απάντηση για το πώς θα λυθούν τα ζητήματα.

Καζάνη: Τρεις ερωτήσεις για τα προβλήματα στο ΚΥ Αλιβερίου

Όπως αναφέρει η κα Καζάνη, το Κ.Υ. Αλιβερίου εξυπηρετεί συνολικά περίπου 23.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως.

Υπάρχουν 10 κενές οργανικές θέσεις Γενικής Ιατρικής / Παθολογίας που πρέπει να καλυφθούν άμεσα, υπηρετεί μία παιδίατρος αντί για τέσσερεις, η οποία μια εβδομάδα το μήνα μετακινείται στο Π.Π.Ι. Σκύρου για να καλύψει τις ανάγκες του νησιού. Επίσης, το μηχάνημα υπερήχων στο Ακτινολογικό είναι εκτός λειτουργίας εδώ και πέντε χρόνια, και μέχρι σήμερα δεν έχει προμηθευτεί με νέο μηχάνημα για τις αναγκαίες διαγνωστικές εξετάσεις. Πρόβλημα υπάρχει και στα ασθενοφόρα τα οποία είναι απαρχαιωμένα και με οριακή στελέχωση.

Η βουλευτής ρωτά τον κύριο Υπουργό,

  1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση ενίσχυση σε ιατρικό προσωπικό, ώστε το ΚΥ Αλιβερίου να λειτουργεί επί 24 ώρες υπό ασφαλείς συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς;
  1. Σε τι ενέργειες θα προβεί για την άμεση προμήθεια του μηχανήματος υπερήχων;
  1. Τι μέτρα θα λάβει για την σωστή λειτουργία του ΕΚΑΒ Αλιβερίου;

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr