Εύβοια: Κανένα ίχνος του 90χρονου αγνοούμενου- Στο Παρθένι για καταθέσεις η Ασφάλεια Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κανένα ίχνος του 90χρονου αγνοούμενου- Στο Παρθένι για καταθέσεις η Ασφάλεια Χαλκίδας

Οπως έκανε γνωστό και με σχετική της ανάρτηση στο Facebook η σελίδα της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας - Rescue Team 312 οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του ηλικιωμένου είχαν παύσει και αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη.

Ξεκίνησε η διαδικασία καταθέσεων από την Ασφάλεια της Χαλκίδας, η οποία και έχει μεταβεί στο Παρθένι Ευβοίας, για την υπόθεση εξαφάνισης ηλικιωμένου από την περιοχή κατά την έναρξη της Κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Καθώς συμπληρώνονται πλέον 8 ημέρες από την στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του 90χρου, η αστυνομία βρίσκεται στο χωριό να λάβει τις καταθέσεις συγγενών και του ευρύτερου κύκλου του υπερήλικα.

Οπως έκανε γνωστό και με σχετική της ανάρτηση στο Facebook η σελίδα της Ομάδας Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης του ηλικιωμένου είχαν παύσει και αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη.

“Την Τετάρτη 15/2 θα ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες που ίσως βοηθήσουν τις ομάδες που θα επιχειρήσουν ελπίζοντας ότι θα έχουν λιώσει τα χιόνια στην ευρύτερη περιοχή και το πεδίο θα είναι πιο καθαρό” είχε εξηγήσει χαρακτηριστικά.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης έλαβαν μέρος η Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας SAR 3 12, η Πυροσβεστική Αλιβερίου, η 7η ΕΜΑΚ και η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές η υπόθεση του ηλικιωμένου καθώς έχουν οργώσει κυριολεκτικά όλο το χωριό και δεν μπορούν να βρουν κανένα στοιχείο.

Για τον εντοπισμό του 90χρονου συμμετέχει και η Ρόξυ, η ειδικά εκπαιδευμένη σκυλίτσα της ΕΜΑΚ για έρευνα και διάσωση αγνοουμένων.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου του χωριού, ο ηλικιωμένος εθεάθη την Τρίτη να περπατά μέσα στα χιόνια, σε συγκεκριμένο σημείο της περιοχής κρατώντας ένα μπετόνι νερό.

Yπενθυμίζεται πως όπως δήλωσε αποκλειστικά στο evima.gr, η κόρη του αγνοούμενου οι προσπάθειες ανεύρεσης του ηλικιωμένου διεξάγονταν με πολύ μεγάλη δυσκολία από την Ομάδα Διάσωσης Eυβοίας SAR 3 12 εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή καθώς οι δρόμοι είναι γεμάτοι από χιόνι και έχει δημιουργηθεί παγετός.

Η κόρη του 90χρονου, αναφέρει στο evima.gr πως είχε να επικοινωνήσει μαζί του από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όταν και μίλησαν προκειμένου να τον ρωτήσει εάν θέλει να του φέρει φαγητό.

Ο ηλικιωμένος της είχε πει τότε πως δεν χρειάζεται να μεταβεί στο σπίτι καθώς επρόκειτο να συμφάει με φίλο του.

Το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, η γυναίκα μετέβει στο σπίτι του πατέρα της, συνειδητοποίησε πως έχει εξαφανιστεί και ενημέρωσε τις αρχές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr