Εύβοια: Καταγγελία υπαλλήλων σε ιχθυοκαλλιέργειες για παρεμπόδιση απεργίας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καταγγελία υπαλλήλων σε ιχθυοκαλλιέργειες για παρεμπόδιση απεργίας

Για πρακτικές τρομοκρατίας κάνουν λόγο υπάλληλοι στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Οι υπάλληλοι στις ιχθυοκαλλιέργειες καταγγέλλουν μεταξύ άλλων ότι σε κάθε απεργία οι μηχανισμοί της εργοδοσίας πιέζουν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε απεργίες, αλλά και συνολικά να μένουν μακριά από τη δράση του σωματείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της AVRAMAR που για άλλη μια φορά με αυταρχικές μεθόδους παρεμποδίζει τη συμμετοχή των συναδέλφων σε απεργία.

Αυτή τη φορά σε μέρα απεργίας κανόνισε εργασίες πέραν των απαραίτητων και πέραν του ωραρίου, υποχρεώνοντας συναδέλφους να έρθουν για δουλειά ακόμα και από τις τέσσερις τα χαράματα. Με αυτό τον τρόπο οι συνάδελφοι αναγκάζονται στην ουσία να δεσμευτούν από την προηγούμενη μέρα πως δε θα απεργήσουν.

Δεν είναι καινούργιες αυτές οι πρακτικές. Σε κάθε απεργία οι μηχανισμοί της εργοδοσίας πιέζουν κα τρομοκρατούν τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν, αλλά και συνολικά να μένουν μακριά από τη δράση του σωματείου.

Αυτή είναι και η “ελεύθερη” πρόσβαση στην εργασία που θέλει να εξασφαλίσει το νομοσχέδιο, και γι’ αυτό η διοίκηση της AVRAMAR το περιμένει με αγωνία και αρνείται να συζητήσει συλλογική σύμβαση με το σωματείο πριν την ψήφισή του.

Την απάντηση την πήραν από τους συναδέλφους που απέργησαν και συμμετείχαν και στις συγκεντρώσεις, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, πως έχουν τη δύναμη να σπάνε την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό και να διεκδικούν το δίκιο τους, όταν έχουν για όπλο τους την οργάνωση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr