Εύβοια: Καταγγέλλουν ψηφοδέλτια που θυμίζουν… λίστα γάμου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Καταγγέλλουν ψηφοδέλτια που θυμίζουν… λίστα γάμου

Αρνητικά σχολιάζεται το γεγονός πως μερικά ψηφοδέλτια στην Εύβοια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θυμίζουν λίστα γάμου.

Πολίτες της Αιδηψού αναφέρουν στα social media ότι είναι πρωτοφανές οι προτάσεις συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, να διεξάγονται με συμμετοχή ολόκληρων οικογενειών και συγγενών πρώτου βαθμού στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

«Πώς εξάλλου κάποιος να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και να ζητήσει σταυρό, όταν ο ίδιος ζει και διαμένει στο Αρτεμίσιο και κατεβαίνει υποψήφιος στο τοπικό της Ιστιαίας;», αναρτιούνται.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση στο Facebook για τα ψηφοδέλτια που θυμίζουν λίστες γάμου

«Πρωτοφανές στην αυτοδιοικητική ιστορία του τόπου μας οι προτάσεις συνδυασμών για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, να διεξάγονται με συμμετοχή ολόκληρων οικογενειών και συγγενών πρώτου βαθμού στο ίδιο ψηφοδέλτιο!
Πολλοί από αυτούς τους υποψήφιους ή το κρατούν ακόμη… μυστικό ή δηλώνουν πως “δεν το λένε ακόμα” ή πως μπήκαν ” έτσι…για να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο”… ” γιατί δεν έκλειναν αλλιώς “…
Πώς εξάλλου κάποιος να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του και να ζητήσει σταυρό, όταν ο ίδιος ζει και διαμένει στο Αρτεμίσιο και κατεβαίνει υποψήφιος στο τοπικό της Ιστιαίας;;;
Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα υποψήφιου δημοτικού συμβούλου (μηχανικός στο επάγγελμα) όπου στο ίδιο ψηφοδέλτιο συμμετέχει και η κόρη του, αλλά και η σύντροφός του.
Το ίδιο φαινόμενο συναντάται στην περίπτωση του “εμπνευστή του ποδηλατοδρόμου στα Κανατάδικα”, όπου και ο ίδιος και η κόρη του συμμετέχουν η μεν στο τοπικό, ο δε στο γενικό της Ιστιαίας.
Παρόμοιες περιπτώσεις ισχύουν και στην ενότητα της Λιχάδας, Αιδηψού και Ωρεών.
Πολλά τα παραδείγματα και των ζευγαριών και άλλων συγγενών πρώτου βαθμού που συμμετέχουν από κοινού για να στηρίξουν συνδυασμούς, που με άλλον τρόπο δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος στις εκλογές.
Ψηφοδέλτια που υποτιμούν την νοημοσύνη των Δημοτών απλά για να διαβούν κάποιοι το κατώφλι του Δημαρχείου, συμπεριφερόμενοι με αλαζονεία, παίρνοντας μια έδρα ή οι επικεφαλείς τους τα μπέρδεψαν με λίστες γάμου;».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr