Εύβοια: Κινητοποίηση για την Απεργία της Πρωτομαγιάς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κινητοποίηση για την Απεργία της Πρωτομαγιάς

Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΜΑΡ συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς οι οποίες μεταφέρονται φέτος για τις 7 Μαΐου

Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία. Μετά τις επιτυχημένες στάσεις εργασίας του Ιανουαρίου και του Απριλίου, και τη συμμετοχή στις απεργίες της 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη «για να μην ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και να αποδοθούν ευθύνες», για να βάλουμε stop στην ακρίβεια, για να δούμε αυξήσεις στους μισθούς μας και για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ δίνουν δυναμικό παρών στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Χαλκίδα, Θήβα για να τιμήσουμε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους για τη θεσμοθέτηση του 8ωρου.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα στις 10:30 στο Σύνταγμα, στη Χαλκίδα στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο και στη Θήβα 11:00 Κεντρική Πλατεία.

Η ανακοίνωση της ΦΑΜΑΡ για την Πρωτομαγιά

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΦΑΜΑΡ, στις σημερινές συνθήκες εργασίας βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια σειρά αντεργατικούς νόμους που όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα προσπαθούν να ξεχειλώσουν το 8ωρο, να μας επιβάλλουν 10ωρη και 12ωρη εργασία, να καταργηθεί το 5μερο με δουλειά την 6η ημέρα εργασίας.

Αυτά αντιμετωπίζουμε και εδώ στη ΦΑΜΑΡ κάθε τέλος του μήνα ή του έτους, ανάλογα με τον όγκο παραγωγής που επικαλείται η εταιρεία.

Αυτά αντιμετωπίζουμε κάθε ημέρα εργασίας όταν αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε υπερωρίες για να αυξηθεί το εισόδημά μας αφού η ακρίβεια έχει κάνει βασικά αγαθά επιβίωσης απλησίαστα.

Αυτά αντιμετωπίζουμε όταν ζούμε με μισθούς μειωμένους κατά 25 % σε σχέση με το 2010, τη ίδια στιγμή που οι επιχειρήσεις καταγράφουν κέρδη. H York Capital εξήλθε από τη ΦΑΜΑΡ τον Αύγουστο του 2021, έχοντας βγάλει πέντε φορές τα λεφτά που είχε τοποθετήσει αρχικά!!!

Αυτά αντιμετωπίζουμε όταν οι αυξήσεις στους μισθούς μας δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές μας βιώσιμες ανάγκες, όταν η εταιρεία δεν υπογράφει την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει καταθέσει το Σωματείο μας και η ίδια εμφανίζει ενισχυμένα λειτουργικά έσοδα και αυξανόμενα κέρδη.

Για όλους τους εργαζόμενους στον κόσμο η Πρωτομαγιά αποτελεί το φάρο του αγώνα και της διεκδίκησης για μια καλύτερη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα.

Τίποτα δεν τελειώνει με μία στάση εργασίας, με μία απεργία, με μία κινητοποίηση. Ο συνεχής και αποφασιστικός δρόμος για να κάνουμε βήματα στην οργάνωσή μας, στον αγώνα μας, στην ενότητά μας, στη συναδελφικότητα, στην εργατική αλληλεγγύη δε σταματάει. Δε σταματάει γιατί συνεχίζουμε εκεί που σταμάτησαν οι αγώνες του 1886 στο Σικάγο, του Μάη του ‘36 στη Θεσσαλονίκη, την Πρωτομαγιά του ‘44 στην Καισαριανή, στους καθημερινούς μας αγώνες του σήμερα και του αύριο για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Οι εργαζόμενοι της ΦΑΜΑΡ μαζί με το Επιχειρησιακό τους Σωματείο τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά και θα τη γιορτάσουμε όπως πρέπει και όπως της αξίζει με ΑΠΕΡΓΙΑ τη Μεγάλη Τετάρτη.

Γ ιατί έτσι τιμάμε τους νεκρούς εργαζόμενους που έχυσαν το αίμα τους για να κερδηθούν δικαιώματα και κατακτήσεις και δεν θα συμπράξουμε με καμία κυβερνητική απόφαση που ξεφτιλίζει αυτήν την ιερή ημέρα για εμάς τους εργαζόμενους.

Συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ και στις

απεργιακές συγκεντρώσεις του Σωματείου και της Ομοσπονδίας (ΟΕΦΣΕΕ)

Αθήνα 10:30 Σύνταγμα – Χαλκίδα 10:30 Εργατικό Κέντρο – Θήβα 11:00 Κεντρική Πλατεία

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr