Εύβοια: Κλείνει κι άλλο κατάστημα μεγάλης τράπεζας σε κεντρική πόλη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Κλείνει κι άλλο κατάστημα μεγάλης τράπεζας σε κεντρική πόλη

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Ψαχνών το κλείσιμο υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη περιοχή.

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη σχετικά με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιώς στα Ψαχνά, ενώ επιστολή προς τη τράπεζα έστειλε ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς.

Η βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη αναφέρει ότι «άλλο ένα τραπεζικό υποκατάστημα κλείνει στην Εύβοια, αυτή τη φορά το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα Ψαχνά. Πρόκειται μάλιστα για το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα στο Δήμο. Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κα Καζάνη, κατέθεσε σχετική ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία, θέτοντας τα προβλήματα που θα επιφέρει το κλείσιμο του υποκαταστήματος».

Η βουλευτής συνεχίζει: «Το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική λειτουργία των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών δημιουργώντας συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού. Οι κάτοικοι της περιοχής θα εξαναγκαστούν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες μετακινήσεις, ενώ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή τεχνολογία δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν».

Η Βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς:

  1. Πώς σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να αντιμετωπίσουν το κλείσιμο του μοναδικού τραπεζικού υποκαταστήματος στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων;
  2. Πώς θα εξυπηρετούνται άτομα χωρίς δυνατότητα μετακίνησης και χωρίς τεχνολογική εξοικείωση;
  3. Προβλέπεται το κλείσιμο περαιτέρω υποκαταστημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας;
  4. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να σταματήσει τη συρρίκνωση των τραπεζικών υποκαταστημάτων;

Επιστολή του δημάρχου Ψαχνών στη τράπεζα Πειραιώς

Ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς έγραψε σε επιστολή του προς την τράπεζα Πειραιώς, ότι «αδιαφορείτε για την τύχη των υπηρεσιών του Δήμου μας και τους Δημότες».

Στο έγγραφό του προς την την τράπεζα ο κ. Ψαθάς ζητάει μεταξύ άλλων από την Διοίκηση, το υποκατάστημα να μείνει στα Ψαχνά.

Το έγγραφο του Ψαθά στη Πειραιώς

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr