Εύβοια: Λύση «ανάσα» για τα σκουπίδια στο Νομό – Δείτε τι αποφασίστηκε
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Λύση «ανάσα» για τα σκουπίδια στο Νομό – Δείτε τι αποφασίστηκε

Δόθηκε η λύση στο «καυτό» ζήτημα των σκουπιδιών για την Εύβοια

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο για το σοβαρό ζήτημα για τα σκουπίδια στην Εύβοια καθώς και την υπόλοιπη Στερεά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία και επιμονή του Νίκου Μαστροκώστα, και την παρέμβαση του Θανάση Ζεμπίλη.

Ο κ. Μαστροκώστας μίλησε στο evima.gr για το πως κλείστηκε η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης: «Σε δύο-τρία προηγούμενα συμβούλια του ΦΟΔΣΑ Στερεάς ανέφερα ότι πρέπει να κλείσουμε ραντεβού με το Υπουργείο το οποίο θα πρέπει να δώσει την τελική έγκριση για τα έργα ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας, Λαμίας και Άμφισσας γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα με τη διαχείριση των αποβλήτων όλης της Στερεάς , με πρωτεύον ζήτημα το μεγάλο πρόβλημα της Εύβοιας που δεν έχει μία μονάδα επεξεργασίας για να διαχειριστεί τα απορρίμματα της με αποτέλεσμα να τα μεταφέρει σε Ιστιαία και Άμφισσα με δυσοίωνο μέλλον και με τεράστια κόστη μεταφοράς.

Για το λόγο αυτό πήρα πρωτοβουλία σαν εκπρόσωπος των δήμων της Εύβοιας στο ΦΟΔΣΑ Στερεάς να βρεθεί τρόπος να κλείσουμε το ραντεβού με το υπουργείο για να ζητήσουμε την άμεση δημόσια χρηματοδότηση 110 εκατομμυρίων ευρώ για αυτά τα έργα και μιλώντας με το βουλευτή της Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλη που έσκυψε αμέσως στο να βοηθήσει να απαιτήσουμε την χρηματοδότηση αυτή κλείνει το ραντεβού με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου επενδύσεων τον κύριο Σκάλκο Δημήτρη.

Μιλώντας βέβαια με τον περιφερειάρχη Φανή Σπανό, τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ Ευθύμιο Καραΐσκο και όλους τους δημάρχους του δ.σ. του ΦΟΔΣΑ καθώς και με τον πρόεδρο της ΠΕΔ κύριο Νίκο Σουλιώτη και με τους δήμαρχος οι οποίοι έχουν μελέτες για έργα ΜΕΑ ΧΥΤΥ στους δήμους τους όπως ο κύριος Παναγιώτης Ταγκαλης στην Άμφισσα , ο κ Αναστασίου Γεώργιος στη Θήβα και ο κύριος Καραΐσκος Ευθύμιος στη Λαμία».

Δημόσια χρηματοδότηση

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης, τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Σπανός και οι Δήμαρχοι αξίωσαν την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα με την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε Λαμία, Χαλκίδα και Άμφισσα με δημόσια χρηματοδότηση. Αφού συζητήθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες για την ένταξη των ΜΕΑ στη τρέχουσα προγραμματική περίοδο ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε για την κατασκευή των ΜΕΑ Χαλκίδας και Λαμίας με δημόσια δαπάνη, μέσω ΕΣΠΑ, δρομολογώντας την οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος της Στερεάς Ελλάδας, που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Στερεά με τα απόβλητα στο δρόμο. Πρέπει να δώσουμε λύση στο πρόβλημα για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με αυξημένα τέλη και δισβάσταχτα κόστη στους δήμους», δήλωσε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, Νίκος Μαστροκώστας.

Σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε: «Στη συνάντηση που προκαλέσαμε με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Θύμιο Καραΐσκο για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων στη Στερεά Ελλάδα, θέσαμε το αίτημα της δημόσιας χρηματοδότησης Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και λάβαμε την καθαρή δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis για την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ των μονάδων.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό για την ισχυρή πολιτική βούληση και την καθαρή θέση για το τόσο κρίσιμο ζήτημα των Δήμων μας! Ευχαριστούμε, επίσης, τον βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη για την ισχυρή στήριξη του αιτήματος και τη μέριμνα για επίσπευση της συνάντησης.

Θα ακολουθήσει σκληρή δουλειά και στενή συνεργασία όλων των φορέων για την υλοποίηση της πράξης».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr