Εύβοια: Νέα ερώτηση στην Περιφέρεια για τον επίορκο υπάλληλο
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νέα ερώτηση στην Περιφέρεια για τον επίορκο υπάλληλο

Ο επικεφαλής της παράταξης Στερεά Περιφέρεια και Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μαρκόπουλος κατέθεσε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για σειρά από ελέγχους των αδειών που είχε εκδώσει ο πρώην πλέον υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας μετά την σύλληψη του για δωροδοκία.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος κάνει λόγο για τεχνική «κουκουλώματος» του σκανδάλου και κατηγορεί τον κ. Σπανό.

Αναλυτικά η τοποθέτηση Μαρκόπουλου

 Αντί απαντήσεων, άκουσα ομολογία μηδενικού ελέγχου όπως από 23/2 είχε δεσμευτεί η Περιφέρεια.

Αντί αποσαφηνίσεως για το αν στις νόμιμες συνακροάσεις των συλληφθέντων ακούγονται συνομιλίες και συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, άκουσα θεωρίες περί ανηθικότητας.

Αντί για απαντήσεις στην συμμετοχή στις παράνομες άδειες Ειδικού Συμβούλου της Περιφέρειας, άκουσα σιγή.

Αναγκαστικά συμπεραίνω ότι η τεχνική του «κουκουλώματος» του σκανδάλου έχει ξεκινήσει. Θα επανέλθω επομένως με την συμπλήρωση της δικογραφίας, διότι προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του κ. Σπανού, ο οποίος είναι αυτός που έδωσε το δικαίωμα υπογραφής στον συλληφθέντα, όπως και σε όλους, αφού η Περιφέρεια λειτουργεί στον ρυθμό ευνοιοκρατίας και όχι υπηρεσιακών συμβουλίων και αξιοκρατίας.

Η επερώτηση ήταν ως εξής:

«Στις 12/2 συνελήφθη υπάλληλος της Περ.  Ενότητας Ευβοίας, μετά από νόμιμη παρακολούθηση του , για δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κλπ και παράβαση καθήκοντος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.  Ο ίδιος κρατείται από τις 16-2-2024 προσωρινά  ενώ ακόμη δεν έχουν κληθεί οι δέκα λοιποί συνεργοί του και η  δικογραφία είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα η Περιφέρεια Στερεάς με δελτίο τύπου στις 23/2 δεσμεύτηκε για συγκεκριμένες ενέργειες ελέγχου όλων των υπογεγραμμένων αδειών από τον επίορκο υπάλληλο και επιφυλάχθηκε για άλλες πιθανά αναγκαίες ενέργειες.

Ερωτάστε επομένως:

  1. πόσες άδειες ελέγξατε και πόσες αποσύρατε σαν παράνομα εκδοθείσες και ποιες (ονόματα);
  2. από ποια ημερομηνία κάνατε έρευνα και αξιολόγηση πιθανόν παρανόμως εκδοθεισών αδειών;
  3. στις συνομιλίες στις οποίες συζητιόνται οι παρανομίες συμμετείχαν εκτός από τους υπηρεσιακούς και ένας τουλάχιστον έμμισθος  σύμβουλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας?  Τι έχει γίνει με αυτόν; εργάζεται ακόμα κανονικά; Δεν είδαμε κάτι για αυτό το πρόσωπο σε δελτίο τύπου.
  4. οι παρανομίες ήταν παντελώς άγνωστες στους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες; ή είχαν γνώση η οποία αποκαλύπτεται μετά την σύλληψη; ή υπάρχουν αντιπεριφερειάρχες οι οποίοι συνομιλούν με τον κατηγορούμενο και του δίνουν εντολές να διαπράξει αδικήματα; και αν ναι ποιοί είναι αυτοί;
  5. Τι άλλες ενέργειες σχετικά έχετε κάνει για το ζήτημα; Είναι αλήθεια ότι υπήρξε καταγγελία υπαλλήλων προς τον κ. Κελαϊδίτη για τα όσα συνέβαιναν στην συγκεκριμένη υπηρεσία και ο κ. Κελαϊδίτης απάντησε ότι αυτά συμβαίνουν παντού στην Περιφέρεια;»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr