Εύβοια: Νερό που… δεν πίνεται σε περιοχές που ήθελαν να αυξήσουν τα τέλη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Νερό που… δεν πίνεται σε περιοχές που ήθελαν να αυξήσουν τα τέλη

Κραυγή αγωνίας κατοίκων για το νερό.

Έξαλλοι είναι οι πολίτες των Γιάλτρων Αιδηψού καθώς το νερό που βγαίνει από τις βρύσες τους, όπως καταγγέλλουν είναι καφέ από το χώμα!

«Αυτό το νερό τρέχει στις βρύσες μας», αναφέρουν οι κάτοικοι, παραθέτοντας τις παρακάτω φωτογραφίες στα social media.

Μπορεί να είναι εικόνα ποτό και κείμενο
Το νερό έχει αυτό το χρώμα, την ώρα μάλιστα που το δημοτικό συμβούλιο Ιστιαίας ψήφισε αυξήσεις «φωτιά» στα δημοτικά τέλη. Ευτυχώς με τη παρέμβαση του δημάρχου, η απόφαση ανακαλέστηκε.

Ανακαλείται η αύξηση στα δημοτικά τέλη στην ύδρευση

Για την αύξηση των τελών στην ύδρευση που έχει προκαλέσει και τις περισσότερες αντιδράσεις των κατοίκων, ο δήμαρχος Ιστιαίας κ. Γιάννης Κοντζιάς δήλωσε πριν σχεδόν δύο εβδομάδες ότι στο επόμενο ΔΣ θα εισηγηθεί την ανάκληση της απόφασης. «Όποιες δαπάνες υπάρχουν μέχρι να περάσει αυτή η μεταβατική περίοδος θα αντιμετωπιστούν από την αύξηση της εισπραξιμότητας την οποία πετυχαίνουμε το τελευταίο διάστημα», είπε.

Πρόσθεσε ότι έχουν περάσει πολλές δεκαετίες που κανένας δήμαρχος δεν κυνήγησε τους κακοπληρωτές Σημείωσε ότι έπρεπε να κυνηγήσει τους κακοπληρωτές, δηλαδή εκείνους που ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν, επί δεκαετίες δεν το κάνουν.

Για την ύδρευση και την αποχέτευση τόνισε πως φεύγει το αντικείμενο από τον Δήμο και ότι «θα περάσουμε σε μια τύπου ΕΥΔΑΠ η οποία θα φέρει και χρεώσεις ίσως βαρύτερες από αυτές που εισηγηθήκαμε στο ΔΣ. Αυτό δεν απασχολεί τους δημότες γιατί φεύγει από τον Δήμο. Για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, θα πρέπει να ισοσκελίζονται ανάλογα με τα κόστη και την εισπραξιμότητα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr