Εύβοια: Ο Δήμος Ερέτριας απολύει τον παλαιοχριστιανό- Τι λέει η Αντιδήμαρχος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ο Δήμος Ερέτριας απολύει τον παλαιοχριστιανό- Τι λέει η Αντιδήμαρχος

Tα νεότερα της υπόθεσης του παλαιοχριστιανού που εργαζόταν για δήμο στην Εύβοια

Σε αργία τέθηκε από χθες, Τετάρτη (21/2) ο 45χρονος «Παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία που εργαζόταν εξ αποστάσεως για την Εύβοια, στον Δήμο Ερέτριας, στον τομέα της καθαριότητας, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, Βούλα Αμερικάνου.

Συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη για το εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλεις στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμο Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται», είπε.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε «εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από τρεις φορές, από το Γενάρη του 2024 -υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική απουσία στο δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

«Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για το νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία -στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί- ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος» συμπλήρωσε.

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον Δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διεύθυνσή του στον Ωρωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ήταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, υπήρχαν κάποια χαρτιά, έγγραφα… αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη. Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και όταν είδαμε ότι δεν έρχεται, από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, τοιχοκολλήθηκε και έγγραφο στην υπηρεσία. Προχωράμε και για το πειθαρχικό και όλα. Δεν ξέραμε καν το πρόσωπο του, μας το είπανε (ότι είναι αυτός) όταν βγήκε στην τηλεόραση» είπε αργότερα στον ΣΚΑΪ η κ. Αμερικάνου.

Σημειώνεται πως ο παλαιοχριανός θα πρέπει να επιστρέψει τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών του 2024 στον Δήμο Ερέτριας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr