Εύβοια: Οι αγρότες μένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι αγρότες μένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν

Εύβοια: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έπεισαν τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Η κρίσιμη συνάντηση πρωθυπουργού-αγροτών, δεν έβγαλε… λευκό καπνό. Όσα ανακοινώθηκαν φαίνεται πως δεν έπεισαν και οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται. Αυτό ισχύει και στην Εύβοια, αφού στην Κήρινθο το μπλόκο επανήλθε από χθες και φαίνεται πως θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες δράσεις τα επόμενα 24ωρα.

Συγκεκριμένα την Τρίτη (13/2), στο μπλόκο των αγροτών από την Εύβοια στην Κήρινθο, τρία-τέσσερα από τα περίπου 40 τρακτέρ που έχουν συγκεντρωθεί, έκλεισαν τον δρόμο. Επέτρεπαν τη διέλευση ανά 20 λεπτά περίπου, ειδικότερα αν υπήρχε κάποιο σοβαρό περιστατικό.

Οι αγρότες δεν ικανοποιήθηκαν από όσα εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς τονίζουν ότι το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο, ενώ ιδιαίτερα για την Εύβοια, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, ειδικότερα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Έτσι, οι κινητοποιήσεις και οι δράσεις των αγροτών αναμένεται να συνεχίσουν και τα επόμενα 24ωρα. Με βάση όσα είχαν ανακοινωθεί, θα ακολουθήσουν τα εξής:

 • Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00
  Αντιπροσωπεία του μπλόκου και άλλων συλλόγων από την Εύβοια, διαμαρτυρία στη συζήτηση του περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία
 • Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00
  Λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική με τη στήριξη του παραρτήματος Ευβοίας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στο μπλόκο μας.
  Καλούμε τους συναδέλφους από όλη τη περιοχή, να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας με την παρουσία τους και την προσφορά με ότι θέλει ο καθένας για την διοργάνωση του γλεντιού.
 • Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00
  Μπαίνουν τα τρακτέρ μας στη Λίμνη. Μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση στη Λίμνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr