Εύβοια: Οι πολύτεκνοι διαμαρτύρονται για την αύξηση στα δημοτικά τέλη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οι πολύτεκνοι διαμαρτύρονται για την αύξηση στα δημοτικά τέλη

Ψήφισμα του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχίας Ιστιαίας.
Οι αυξήσεις που επιβάλλει η Δημοτική αρχή, σε όλο το Δήμο αλλά και ειδικά σε εμάς τις πολυτεκνικές οικογένειες είναι τεράστιες και δυσβάσταχτες αναφέρει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Επαρχίας Ιστιαίας.
Σύμφωνα με τον Σύλλογο, αποτελεί κοροϊδία η πρόβλεψη για μείωση 20% στους πολύτεκνους με 4 παιδιά και πάνω, οι οποίοι πρέπει να έχουν και εισόδημα μέχρι 10000 ευρώ! Ακόμα και με αυτή την υποτιθέμενη μείωση, τα τέλη είναι αυξημένα και πάλι κατά πολύ. Για την ύδρευση δεν προβλέπεται τίποτα, καμιά έκπτωση.
Όπως καταγγέλλουν, θεωρούν την απόφαση αυτή απαράδεκτη. Το ΔΣ του συλλόγου Πολυτέκνων Ιστιαία«ς συνεχίζει: Και για όλο το κόσμο στο Δήμο μας, αλλά και ειδικά για τις πολυτεκνικές οικογένειες που έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες και υποχρεώσεις από τις υπόλοιπες. Ακόμα και με την ελάχιστη αύξηση που μπορεί να έχουμε στο ρεύμα και στο νερό μας, δηλαδή 200 ευρώ για το σπίτι μας, θα μπορούσαμε με αυτά τα χρήματα να πληρώσουμε ένα μέρος του φροντιστηρίου για ένα μας παιδί, ή τις αθλητικές του δραστηριότητες. Δηλαδή οι αυξήσεις μας κόβουν από κάποια οικονομική υποχρέωση που με ζόρι ήδη ανταποκρινόμαστε. Την ίδια στιγμή το κράτος δεν μας στηρίζει καθόλου στις μεγάλες υποχρεώσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε».
· Απαιτούμε να ανακληθεί τώρα η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για όλο τον κόσμο.
· Απαιτούμε οι πολυτεκνικές οικογένειες να έχουν πλήρη ΑΤΕΛΕΙΑ από δημοτικά τέλη και φόρους ,έστω και με φορολογικά κριτήρια δηλαδή εισόδημα από 40000 € και κάτω.
Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία την Δευτέρα 4/12 στο Δημαρχείο.
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, παιδί και γρασίδι

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr