Εύβοια: Παιδιά δημοτικού πήγαν σε χωριό, έφτιαξαν ψωμί και έμαθαν για την παράδοση
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Παιδιά δημοτικού πήγαν σε χωριό, έφτιαξαν ψωμί και έμαθαν για την παράδοση

Εύβοια: Παιδιά του 3ου Δημοτικού σχολείου Βασιλικού έμαθαν να πήζουν τυρί και να ζυμώνουν ψωμί στα Θαρρούνια.

Τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στα χωριά της Εύβοιας, έμαθαν από πρώτο χέρι οι μικροί μαθητές.

Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού, επισκέφθηκαν τα Θαρρούνια, ένα από τα ωραιότερα χωριά στην Εύβοια.

Ένα χωριό που κάνει αγώνα τα τελευταία χρόνια να παραμείνει ζωντανό. Μέσα από τις προσπάθειες των ανθρώπων του συλλόγου και όσων το αγαπούν, έχει καταφέρει να αναγεννηθεί.

Και η παρουσία μικρών παιδιών στο χωριό, έδωσε νέα πνοή και δύναμη να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Τα παιδιά, λοιπόν, μαζί με τους δασκάλους τους έφτασαν στα Θαρρούνια, και είχαν την ευκαιρία να περάσουν εποικοδομητικά τον χρόνο τους εκεί.

Περιηγήθηκαν στις διαδρομές του χωριού, που είναι γεμάτες με ομορφιές τόσο της φύσης όσο και των παλαιών κτισμάτων, ενώ επισκέφθηκαν και το Δημοτικό Σχολείο, το οποίο τους ταξίδεψε στην εκπαίδευση… μιας άλλης εποχής.

Στη συνέχεια, τα παιδιά και οι δάσκαλοι γύρισαν στην πλατεία στα Θαρρούνια, μία από τις ωραιότερες πλατείες χωριού στην Εύβοια.

Εκεί οι άνθρωποι του Συλλόγου, είχαν ετοιμάσει μία σειρά από δράσεις για τα παιδιά. Οι γηραιότερες γυναίκες του χωριού, έμαθαν στα παιδιά πως ζούσαν τα παλαιότερα χρόνια.

Πώς ζύμωναν ψωμί, πώς έπηζαν τυρί, πώς έγνεθαν μόνες τους τις κλωστές τους. Έτσι, τους έδωσαν ένα σαφές δείγμα από τη λαογραφία και την παράδοση της περιοχής.

Ο Σύλλογος Θαρρουνίων «Η Πρόοδος» έδωσε στα παιδάκια ένα αναμνηστικό δωράκι με ένα ωραίο μήνυμα επάνω. Αυτό το μήνυμα αφορούσε και την προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης αλλά και ζωής του χωριού.

«Σ’ ευχαριστούμε που επισκέφθηκες το χωριό μας! Ελπίζουμε η σημερινή εμπειρία να σου μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη. Μην ξεχνάς: “Παράδοση δεν είναι η διατήρηση της στάχτης, αλλά η μεταφορά της φλόγας!”. Ευχόμαστε να το καταφέραμε αυτό», αναγράφονταν στο αναμνηστικό που πήραν τα παιδιά.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr