Εύβοια: Πλήθος πιστών σε χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Χαλκίδας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πλήθος πιστών σε χειροτονία Διακόνου στη Μητρόπολη Χαλκίδας

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Χαλκίδας

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στο αρχιερατικό συλλείτουργο, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, οι αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυξ, Αιμιλιανός Χρήστου-προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, Ευγένιος Τσάλλας-εφημέριος της Ενορίας 12 Αποστόλων Ν. Αρτάκης, ο πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας-εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης, Χρήστος Ραμαντανάκης, Ειρηναίος Σταμέλος και Ζήσης-Ιωάννης Φουρμούζης, ενώ συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο αρχιμ. Εφραίμ Χριστοφοράκης εκ της Ι. Μητροπόλεως Θηβών, ο πρωτοπρεσβ. Γεώργιος Πολυκαρπίδης-εφημέριος του Μητροπολιτικού Ι. Ναού και ο διάκ. Λουκάς εκ της Ι. Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού συλλείτουργου, τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακ. Ειρηναίου Σταμέλου, αδελφού της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου «ΑΡΜΑ».
Λίγο πριν την χειροτονία και μετά την προσφώνηση του νέου ιερομονάχου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος απηύθυνε νουθετήριο λόγο οικοδομής και υποστηρίξεως στον π. Ειρηναίο, επισημαίνοντας ότι ο στόχος όλων των μελών του Σώματος της Εκκλησίας είναι ο αγιασμός και κάθε Ιερέας και κάθε πιστός οφείλει να αναζητά τον δρόμο του αγιασμού και της επανένωσής του με τον Θεό Πατέρα, διά της μετάνοιας. Κήρυκας και εργάτης αυτής της θείας υιοθεσίας, στον κόσμο, είναι ο Ιερέας και ακόμη κι αν ο κόσμος απεμπολεί την υιότητα προς τον Θεό και γυρεύει ψευδαισθήσεις ελευθερίας στην αποστασία, ο λόγος της Εκκλησίας, για πρόσκληση σε μετάνοια, είναι πάντα αληθινός, διαχρονικός και σωτήριος για όσους τον εγκολπώνονται.
Την ιερουργία της χειροτονίας του π. Ειρηναίου επισφράγισε η διά βοής συμμετοχή του πιστού λαού, ο οποίος αναφώνησε το «Άξιος!» για τον νέο ιερομόναχο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr