Εύβοια: «Πόλεμος» για τον γιατρό που φόρτιζε το αυτοκίνητο από το Κέντρο Υγείας
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Πόλεμος» για τον γιατρό που φόρτιζε το αυτοκίνητο από το Κέντρο Υγείας

Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε θέση σχετικά με τον γιατρό που φόρτιζε το ηλεκτρικό ΙΧ του σε πρίζα νοσοκομείου.
Αγροτικός ιατρός του Κ.Υ. Ιστιαίας φόρτισε το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο σε πρίζα του Αγροτικού Ιατρείου Αιδηψού, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής αρχής η οποία έκανε συστάσεις κατά της διοίκησης του Κ.Υ. Ιστιαίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την κατανάλωση ρεύματος, προκλήθηκαν και φθορές στην ηλεκτρική εγκατάσταση του αγροτικού ιατρείου.

Θέση πήρε και ο δήμαρχος Νίκος Κοντζιάς ο οποίος κατέκρινε την πράξη του ιατρού. Από τη πλευρά της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι ο Δήμαρχος κ. Κοντζιάς συνεχίζει τον κατήφορο κάνοντας λόγο για κίνηση που «φανερώνει περίτρανα πως πρόκειται για Δημοτική αρχή εχθρική προς το λαό».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ενώ είναι συνυπεύθυνος για τις μεγάλες ελλείψεις και τα οξυμένα προβλήματα του Κέντρου Υγείας και δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση προς την κυβέρνηση, ανοίγει μέτωπο προς τους ιατρούς. Καταγγέλλει και προκαλεί Ένορκη Διοικητική εξέταση(ΕΔΕ) για αγροτικό ιατρό γιατί φόρτισε το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο του στο ιατρείο, το οποίο άλλωστε χρησιμοποιεί και για τη δουλειά του. Η απαράδεκτη αυτή κίνηση δείχνει πως το βαρέλι όχι απλά δεν έχει πάτο αλλά και ότι ο αντιλαϊκός «κατήφορος» είναι μακρύς!!

Η κίνηση αυτή φανερώνει περίτρανα πως πρόκειται για Δημοτική αρχή ΕΧΘΡΙΚΗ προς το λαό, προς τις αγωνίες και τις ανάγκες του. ΕΧΘΡΙΚΗ προς το ίδιο το προσωπικό του ΚΥ που παλεύει με νύχια και με δόντια για την Δημόσια Υγεία που η δική του κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και οι υπόλοιπες προηγούμενες, οδηγούν συστηματικά στη διάλυση της.
Τολμάει ο Δήμαρχος να μιλάει για κόστος που επιβαρύνονται οι δημότες, να λέει κλέφτες τους γιατρούς, την ίδια στιγμή που:

Έχει χαρατσώσει και καταληστέψει «δίχως αύριο» το λαϊκό εισόδημα με τις τεράστιες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη
Έστειλε εντολή στις τράπεζες να δεσμεύσουν απροειδοποίητα, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα για χρέη κυρίως στο νερό
Που έχει μπουκώσει με ζεστό χρήμα (που πληρώνουμε εμείς με την φορολογία μας) εργολάβους της περιοχής
Που με το ράβε-ξήλωνε έχουμε ήδη και θα πληρώσουμε χρυσάφι έργα που γίνονται στην περιοχή
Που πληθαίνουν συνεχώς καταγγελίες για υπερκοστολογημένα έργα, ρουσφέτια, που οι απευθείας αναθέσεις έχουν γίνει νόμος ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ.Υ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΜΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ» ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΟ.

Ναι, και βέβαια το θέμα συνδέεται με τα γενικότερα ζητήματα της υγείας στην περιοχή, και αποτελεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, την ίδια ώρα που οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν αγώνα για την υγεία στο τόπο μας, χωρίς
επαρκείς απολαβές, χωρίς επαρκή μέσα, ο Κοντζιάς και η Δημοτική αρχή, να επιτίθενται στον ιατρό γιατί φόρτισε το αυτοκίνητό του. Την ίδια στιγμή ο Δήμος έπρεπε να έχει σημεία φόρτισης, θα έπρεπε στους ιατρούς που έχουν συνεχείς μετακινήσεις να χορηγείται χιλιομετρική αποζημίωση. Είναι δίκαια η αγανάκτηση που εκφράζουν με τις τοποθετήσεις – ανακοινώσεις τους οι Ιατροί του ΚΥ, οι αγροτικοί Ιατροί, αλλά και ο ίδιος ο Ιατρός.

Λαϊκή Συσπείρωση Ιστιαίας – Αιδηψού Ιστιαία, 19/02/2024

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr