Εύβοια: Πώς έμαθαν στον δήμο Ερέτριας για τον «Παλαιοχριστιανό»
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Πώς έμαθαν στον δήμο Ερέτριας για τον «Παλαιοχριστιανό»

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον πατέρα της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες στην Ορεινή Κορινθία.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο 45χρονος πατέρας είναι υπάλληλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου από τον Νοέμβριο του 2020.

Προηγουμένως ο 45χρονος, που είναι δημότης Ικαρίας – Σάμο, εργαζόταν στην καθαριότητα στον δήμο Ηλιούπολης. Από εκεί μετατάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 – επικαλούμενος λόγους υγείας στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου. Αγνωστη είναι η σχέση του με τον εν λόγω δήμο και γιατί ζήτησε να μεταταχθεί εκεί. Αγνωστο παραμένει και το αντικείμενο της εργασίας του εκεί αλλά και το εάν και πώς εκτελούσε τα καθήκοντά του ως υπάλληλος.

Το έγγραφο μισθοδοσίας του παλαιοχριστιανού

Σύμφωνα με το έγγραφο μισθοδοσίας του 45χρονου που έφερε στη δημοσιότητα το Star, η μηνιαία αποζημίωση που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ.

Οταν τον αναζήτησε η νέα δημοτική αρχή, πρόσφατα δηλαδή, διαπίστωσε ότι εργάζεται με τηλεργασία!

«Στείλαμε ένα έγγραφο, το τοιχοκολλήσαμε στην εργασία του αφού πρώτα τον ψάχναμε τηλεφωνικά και δεν τον βρίσκαμε, και μετά τον καλέσαμε με δεύτερο έγγραφο σε απολογία», δήλωσε ο δήμαρχος Ερέτριας Νικόλαος Γουρνής.

Δήμαρχος Ερέτριας: Ο 45χρονος λάμβανε κανονικά μισθοδοσία – Δεν υπήρχε τρόπος να ελέγξουμε αν εργαζόταν σε καθημερινή βάση

Ο Νίκος Γουρνής, δήμαρχος Ερέτριας, μίλησε στο «Πρωινό» για την υπόθεση των παλαιοχριστιανων. Όπως αποκάλυψε, η αντιδήμαρχος Παρασκευή Αμερικάνου ήρθε σε επαφή μετά από πολλές προσπάθειες με τον 46χρονο παλαιοχριστιανό, ο οποίος της είπε ότι κάνει τη δουλειά εξ αποστάσεως. Εκείνη τον ενημέρωσε πως ως δημοτική αρχή δεν θέλουμε κάτι τέτοιο και πρέπει επειγόντος να έρθει στη δουλειά. Εκείνος επικαλέστηκε ότι είναι άρρωστος και καθυστέρησε την όλη κατάσταση. «Εμείς ξεκινήσαμε τον πειθαρχικό έλεγχό του, ώστε να τον αναγκάσουμε να έρθει στη δουλειά», είπε ο δήμαρχος Ερέτριας. Πρόσθεσε πως δεν γνώριζαν ότι ζει στη σπηλιά.

Πρόσθεσε ότι ήταν σε αργία Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, λόγω του πειθαρχικού της Ηλιούπολη. Υπήρχαν έγγραφαν που πήγαν να επιδοθούν στον Ωρωπό, αλλά δεν βρήκαμε να μένει κανένας εκεί και αναγκαστήκανε και τα τοιχοκολλάγανε στον χώρο εργασίας του βάσει του νόμου. Όπως αποκάλυψε ο κ. Γουρνής, έγιναν αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στον 46χρονο ο οποίος χρησιμοποιούσε δικαιολογίες για να μην έρθει στην εργασία. «Το πρώτο έγγραφο έγινε στις 17 Ιανουαρίου προς αυτόν», είπε. Τα χρήματα τα έβαζαν κανονικά στον λογαριασμό του. Εξ αποστάσεως ο παλαιοχριστιανός, μέσω υπολογιστή έκανε έκανε στα απορριμματοφόρα και στα αυτοκίνητα γραφειοκρατική δουλειά όσον αφορά τις μετακινήσεις, τα πετρέλαια κάτι σαν γραφείο κίνησης δηλαδή. Η δουλειά αυτή είναι 8ωρη αλλά μπορεί να γίνει και σε 2-3 ώρες και δεν γινόταν να τσεκαριστεί. Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο 46χρονος έστελνε χαρτιά με email ή με κούριερ.

Ο κ. Γουρνής είπε ότι τα χαρτιά του έγραφαν ήταν από την επιτροπή ομόφωνα θετικά για τη μετάταξή του για λόγους υγείας.

Αντιδήμαρχος Ερέτριας: Δεν παρουσιαζόταν στο χώρο εργασίας – Μέχρι και σήμερα πληρώνεται κανονικά

Για την «εξ αποστάσεως» εργασία του 45χρονου πατέρα στον Δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου αναφέρθηκε και η αντιδήμαρχος Προσωπικού, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Παρασκευή Αμερικάνου. Όπως είπε, αφού αναζητήθηκε ο εργαζόμενος στον τομέα καθαριότητας, κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την παραπομπή του, αρχικά στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα συλλογικά όργανα.

«Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, ψάξαμε για τον συγκεκριμένο υπάλληλο επειδή δεν παρουσιαζόταν στον χώρο της εργασίας του, και καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Από ερωτήσεις που έχουμε κάνει και εμείς, μάθαμε ότι δούλευε εξ αποστάσεως. Επειδή είχε κάποια προβλήματα υγείας, όπως μας είπαν, του είχαν δώσει να κάνει κάποιες εργασίες με αυτόν τον τρόπο. Αυτές τις απαντήσεις μας έδωσαν».

Όταν επικοινώνησε η κυρία Αμερικάνου με τον πατέρα της οικογένειας και του ζήτησε τη φυσική του παρουσία στον χώρο εργασίας του, εκείνος είπε ότι «είναι δύσκολο για εμένα, δεν μπορώ». «Δεν έχει έρθει μέχρι και σήμερα. Από τον Ιανουάριο τον καλέσαμε σε απολογία και προχωρήσαμε σε ό,τι προβλέπει ο νόμος. Μέχρι και σήμερα, πληρώνεται κανονικά, γιατί πρέπει να ακολουθηθεί μία συγκεκριμένη διαδικασία», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr