Εύβοια: Σε απόγνωση οι αγρότες- Δεν έχουν πάρει ακόμη αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2020 σε Ψαχνά και Μαντούδι
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σε απόγνωση οι αγρότες- Δεν έχουν πάρει ακόμη αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2020 σε Ψαχνά και Μαντούδι

Την ίδια ώρα την ανησυχία της για την αύξηση των τιμών σε λιπάσματα και φάρμακα και την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, εκφράζει η Ένωση Δασικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας.

Την απόγνωση τους για το γεγονός πως δεν έχουν λάβει ακόμη τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του 2020 εκφράζουν οι αγρότες των Ψαχνών και του Μαντουδίου Ευβοίας, ζητώντας από την πολιτεία να μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος.

Την ίδια ώρα την ανησυχία της για την αύξηση των τιμών σε λιπάσματα και φάρμακα στο περιθώριο της γενικότερης ακρίβειας που καταγράφεται στα ενεργειακά δηλαδή τα καύσιμα και το ρεύμα, και έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους παραγωγής, εκφράζει η Ένωση Δασικών και Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η τιμή του ρεύματος έχει φτάσει για αρκετές περιπτώσεις αγροτών να είναι τριπλάσια, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν.

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά επιπροσθέτως, η αγορά του πρωτογενή τομέα έχει να δει κεφάλαια εδώ και είκοσι χρόνια.

Επιπρόσθετα, ζήτημα αποτελεί και το γεγονός πως ο χρόνος χρηματοδότησης για έναν υγιή αγρότη υπολογίζεται στους 6 μήνες- γεγονός που συνεπάγεται καθυστερήσεις που θέτουν σημαντικά εμπόδια στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αγρότες ζητούν την κατανόηση και επιείκεια της ΔΕΗ όσον αφορά τις διακοπές παροχής ηλεκτροδότησης στο περιθώριο μη διευθέτησης οφειλών.

Το ζήτημα ανεξόφλητων χρεών ειδικότερα εξάλλου φαίνεται πως αποτελεί μια τραγική αλλά εύλογη συνέπεια της δύσκολης κατάστασης που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς, όπως εξακριβώνεται, σημαντικός αριθμός αγροτών- με κατά κύριο επάγγελμα τα αγροτικά- του νομού Ευβοίας βρίσκεται υπό την “δαμόκλειο σπάθη” του Τειρεσία.

 

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

Tartis campaign
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ