Εύβοια: SOS για τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του νησιού- Τι λένε οι γονείς
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: SOS για τα προβλήματα στα σχολικά κτίρια του νησιού- Τι λένε οι γονείς

SOS για τα σχολικά κτίρια στην Εύβοια

Τα σοβαρά προβλήματα στα σχολικά κτίρια της Εύβοιας συνολικά καθώς και τις ελλείψεις που δημιουργούν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία, ανέδειξε στην σύσκεψη συλλόγων και φορέων που συγκάλεσε πρόσφατα, με πρωτοβουλία της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Χαλκίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

« Φάνηκε πως τα προβλήματα είναι κοινά και γι αυτό κοινή θα πρέπει να είναι και η δράση μας. Δηλώνουμε πως όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Διεκδικούμε:

 1. Άμεσα με ευθύνη του δήμου να προχωρήσουν όλες οι επισκευές στα σχολεία:
 • Εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και δημιουργίας νέων στις τουαλέτες στα 19ο ΔΣχ, 6ο Νηπ, 1ο ΔΣχ, 1ο ΔΣχ Βασιλικού (τουαλέτα ΑΜΕΑ), 2ο Νηπ Βασιλικού, 30ο Νηπ, ΕΝΕΕΓΥΛ
 • Εργασίες μόνωσης ώστε να μην στάζουν νερά απ’ το ταβάνι στο 1ο ΔΣχ Χαλκίδας, 1ο ΓΕΛ.
 • Απομάκρυνση του λέβητα πετρελαίου από σημείο το οποίο είναι επικίνδυνο στο 6ο Νηπ και στο 19ο ΔΣχ.
 • Εργασίες στις αυλές (ασφαλτοστρώσεις, βαψίματα,πεζούλια κ.α.) ώστε να είναι ασφαλείς για τα παιδιά στο Ειδικό ΔΣχ Χαλκίδας, 2ο ΔΣχ Αρτάκης, 22ο ΔΣχ Χαλκίδας, 1ο ΔΣχ Χαλκιδας, κατασκευή στεγάστρων όπου δεν υπάρχει.
 • Διαμόρφωση χώρου εκδηλώσεων στο 2ο ΔΣχ, 2ο ΔΣχ Αρτάκης, 19ο ΔΣχ, 1ο ΓΕΛ.
 • Ολοκλήρωση της ράμπας ΑΜΕΑ στο 2ο ΔΣχ Αρτάκης, δημιουργία σε όλα τα σχολεία.
 • Να δοθεί λύση για προαύλιο χώρο στο 5ο Νηπ και στο 7ο Νηπ. Άμεση λύση στα σχολεία τα οποία στεγάζονται σε μισθωμένα ακατάλληλα κτίρια όπως το 4ο Νηπ Χαλκίδας, 2ο Νηπ Βασιλικού, το 5ο Νηπ, το 7ο Νηπ, 12ο Νηπ  , 30ο Νηπ και συνολικά 26 σχολεία.
 • Άμεση μετεγκατάσταση του Μουσικού Γυμνασίου, του ΕΕΕΕΚ, του Νηπ Ξυρόβρυσης.
 1. Ο Δήμος να αποδεσμευθεί από την ευθύνη πρόσληψης προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τον καθαρισμό και φύλαξη των σχολείων. Να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί και με πλήρες ωράριο από το κράτος, ανάλογα με το μέγεθος του κάθε κτηρίου.
 2.  Να προχωρήσει ο Αντισεισμικός Έλεγχος σε όλα τα σχολικά κτήρια με ευθύνη των ΚτΥπ. Ο Δήμος να δώσει στην δημοσιότητα   τα  συμπεράσματα του προσεισμικού ελέγχου σε όσα κτήρια έχει αυτός πραγματοποιηθεί και να προχωρήσουν τις διαδικασίες του διαχείρισης των επικίνδυνων κτισμάτων, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας αυτών.
 3. Να κοινοποιηθούν όλα τα πιστοποιητικά πυρασφάλειας των σχολείων, οι Υπεύθυνες Δηλώσεις Εγκαταστάτη των σχολείων.
 4. Ποιοτικά σχολικά γεύματα για όλα τα παιδιά.
 5. Να κοπεί ένα γενναίο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών.»

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr