Εύβοια: «Στα κάγκελα» εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Χαλκίδας- Καταγγέλουν μη πληρωμή δεδουλευμένων
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Στα κάγκελα» εργαζόμενοι στο Γ.Ν. Χαλκίδας- Καταγγέλουν μη πληρωμή δεδουλευμένων

Ο χαμηλός μισθός μόνος του δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και περιμένουν τις υπερωρίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν, αναφέρουν οι υγειονομικοί στο μεγάλο νοσοκομείο της Εύβοιας

Για καθεστώς ομηρίας κάνουν λόγο υγειονομικοί στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στο Γ.Ν.Χαλκίδας, οι οποίοι μέσω ανακοίνωσης τους αναφέρουν πως από τον Γενάρη δεν έχουν πληρωθεί για νυχτερινά, εφημερίες και εξαιρέσιμα.

Εξηγούν πως «όπως χιλιάδες άλλοι υγειονομικοί στα νοσοκομεία όλης της χώρας, στο ΕΚΑΒ και σε όλες τις δομές Υγείας, προσλήφθηκαν για να μπαλώσουν τρύπες στο εγκαταλελειμμένο και σχεδόν διαλυμένο σύστημα υγείας, κάποιοι από αυτούς πριν την πανδημία, ενώ οι περισσότεροι με το πρώτο κύμα».

Δηλώνουν πως τους υποσχέθηκαν ότι θα τους μονιμοποιήσουν και μέχρι σήμερα τους εμπαίζουν.

Υπέγραψαν διετούς διάρκειας συμβάσεις, πολλές από τις οποίες, στη συνέχεια τις μετέτρεψαν σε συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ, ώστε οι εργαζόμενοι θα πληρώνονταν από το ΕΣΠΑ και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Σήμερα που τα κονδύλια τελειώνουν τι θα γίνει με τους εργαζόμενους;», διερωτώνται.

«Στο νοσοκομείο μας με τέτοιου είδους συμβάσεις, είναι 75 περίπου εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν κάνει εφημερίες, έχουν εργαστεί νυχτερινά, Κυριακές, Αργίες και παραμένουν απλήρωτοι, για 5 μήνες.

Από τη μία οι πενιχροί μισθοί και από την άλλη η εκτόξευση των τιμολογίων ρεύματος, οι συνεχείς αυξήσεις σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση.

Ο χαμηλός μισθός μόνος του δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και περιμένουν τις υπερωρίες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Είναι το λιγότερο προκλητική η στάση των αρμοδίων που επικαλούνται ότι όλο αυτό το διάστημα έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να επισπεύσουν τη διαδικασία, τονίζοντας ότι τουλάχιστον διασφάλισαν να παίρνουν οι εργαζόμενοι το μηνιαίο μισθό τους. Δηλαδή θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι οι εργαζόμενοι που λαμβάνουν το μισθό τους; Θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που διεκδικούν τα αυτονόητα;»

Απαιτούν, με βάση τα παραπάνω την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων (εφημερίες, νυχτερινά, Κυριακές, Αργίες).

Τονίζουν πως συνεχίζουν τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς, προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr