Εύβοια: Στα «μαχαίρια» κεντρικός δήμος με τράπεζα – Απέσυρε όλα τα κεφάλαιά του!
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Στα «μαχαίρια» κεντρικός δήμος με τράπεζα – Απέσυρε όλα τα κεφάλαιά του!

Κλείνουν οι Υπηρεσίες του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την Παρασκευή 5 Απριλίου.

Ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων αποσύρει όλο το ταμειακό του υπόλοιπο από την Τράπεζα Πειραιώς και διακόπτει τις συναλλαγές του, αν το υποκατάστημα βάλει λουκέτο την επόμενη Παρασκευή όπως έχει προαναγγείλει η τράπεζα.

Πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο το απόγευμα της Τρίτης (2/4) στο Δημαρχείο Ψαχνών.

Τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου και πρώτος από όλους ο Δήμαρχος εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η Διοίκηση της τράπεζας κλείνει ένα υποκατάστημα που εξυπηρετεί έναν ολόκληρο Δήμο σχεδόν 20.000 κατοίκων, και την ίδια ώρα αφήνει ανοιχτό εκείνο της Αρτάκης που βρίσκεται πολύ κοντά στο επόμενο του Δήμου Χαλκιδέων.

Οι πολίτες του Δήμου καλούνται να εξυπηρετούνται πλέον από το υποκατάστημα της Αρτάκης το οποίο είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμο λόγω κίνησης και κεντρικού δρόμου.

Το επικείμενο λουκέτο της τράπεζας στα Ψαχνά θα επιφέρει πολύ μεγάλα προβλήματα σε ηλικιωμένους και συνταξιούχους, σε επαγγελματίες, αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία για αρκετούς λόγους.

Δημοτικό συμβούλιο: Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Το Δημοτικό συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ με πρωτοβουλία του Δημάρχου οι υπηρεσίες του Δήμου την ερχόμενη Παρασκευή 5/4 θα παραμείνουν  κλειστές προς ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο Δήμος με πρωτοβουλία του Γ. Ψαθά αλλά και την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, εάν το υποκατάστημα την επόμενη Παρασκευή κλείσει, θα αποσύρει όλα τα χρήματά του από την Πειραιώς και θα διακόψει κάθε είδους οικονομική συναλλαγή.

Στο ίδιος μήκος κινούνται και τοπικοί επιχειρηματίες αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής στα social media, οι οποίοι θα αποσύρουν όλες τους τις καταθέσεις και θα τις μεταφέρουν σε άλλη τράπεζα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr