Εύβοια: Συγκλονιστική εικόνα του Μητροπολίτη Χαλκίδος κατά την αλλαγή των Αμφίων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συγκλονιστική εικόνα του Μητροπολίτη Χαλκίδος κατά την αλλαγή των Αμφίων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

Εύβοια: Άλλαξαν τα άμφια του Οσίου Ιωάννη Ρώσου μετά από σχεδόν 20 χρόνια

Την Πέμπτη 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μετά από σχεδόν 20 χρόνια η αλλαγή των αμφίων, στο σκήνωμα του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημά του, στο Προκόπι της Εύβοιας.

Ρίγη συγκίνησης από την εικόνα του Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομου κατά την διαδικασία της αλλαγής των αμφίων του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι!

Πρόκειται για σημαντικό θρησκευτικό γεγονός αφού συμπίπτει με την επέτειο των 100 χρόνων από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου στην Εύβοια, από την Καππαδοκία.

Η αλλαγή των αμφίων δεν γίνεται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, αλλά όποτε το ζητά ο ίδιος Άγιος, με το να δώσει σημάδια στους πιστούς οι οποίοι ενημερώνουν τους ιερείς.

Έρχεται, όπως διηγείται ο πατέρας Ιωάννης, σε μιά καλή ψυχή και λέει στον ύπνο (σέ διάφορα μέρη, στην Ν. Υόρκη, στην Αυστραλία, στην Θεσσαλονίκη), έλα να χαιρετήσεις, είμαι ο Ιωάννης από την Ρωσία’ έλα στην εκκλησία μου και να πεις στον Ιερέα ήρθε ο καιρός να μου αλλάξουν τους χιτώνες.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

Έτσι έγινε το 1937, το 1955, το 1977 που έγινα αποδέκτης εγώ. Επήρα εγώ τίς πληροφορίες από πιστούς.

Το 2005 ξαναζήτησε ο Όσιος να γίνη αλλαγή αμφίων μετά 28 χρόνια που πέρασαν από το 1977.

Ο κ. Στυλιανός ξέρει ότι εδώ μαζί ξεκινήσαμε στον αγώνα. Μού είπε λευκανθήκαμε. Ο αγαπητός Στυλιανός ειναι πολλά χρόνια στον αγώνα, και να προσεύχεσθε γι’ αυτόν. Εγώ είμαι εδώ 43 χρόνια κληρικός και τρία χρόνια πρίν ως λαίκός, συνολικά 46 χρόνια και έχουμε δεί χιλιάδες και εκατομμύρια πιστούς να περνουν μπροστά από τον Άγιο Ιωάννη.

Τί έχουμε να μαρτυρήσουμε; Τί είδαμε στις αλλαγές; Το συγκλονιστικό είπαμε είναι ότι είδοποιεί ο ίδιος! Ετσι σε μιά κοπέλα είπε:Να ‘ρθής να δής το μαξιλάρι μου που θα είναι γεμάτο δάκρυα. Κλαίμε για σας τους νέους. Προσευχόμαστε ιδιαίτερα γιά σας στο Θεό να σας στηρίξη.
Όταν το 1977 ανοίξαμε και είδαμε το μαξιλάρι όλο καθαρό ήταν, όμως εδώ δίπλα στούς οφθαλμούς ήταν βρεγμένο με μιά μεγάλη κηλίδα από δάκρυα. Είδαμε όλη την κεφαλή του Αγίου να κινείται, και ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς.

Συγκλονιστικό! Παίρνουμε την λάρνακα και ερχόμαστε σε δύο τραπέζια και βάζουμε τον Άγιο. Αυτό που σεβάστηκε ο ίδιος ο Θεός, ετίμησε και εχαρίτωσε και εδόξασε, που χάρισε το δώρο της αφθαρσίας ως την Β΄ Παρουσία…”

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr