Εύβοια: Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας- Πότε θα γίνει- Ποιες τάξεις αφορά
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Συνέλευση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Χαλκίδας- Πότε θα γίνει- Ποιες τάξεις αφορά

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Πρόσκληση στην πρώτη γενική συνέλευση του απευθύνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Χαλκιδέων το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στο ισόγειο.

Στην αίθουσα θα υπάρχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδάκια κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

«Σας καλούμε να γραφτείτε στο Σύλλογό σας!» προτρέπει η σχετική ανακοίνωση.

«Οι αγωνίες μας για τη φοίτηση των παιδιών μας ήταν το κίνητρο να συγκεντρώσουμε υπογραφές και να ιδρύσουμε το Σύλλογο Γονέων.», αναφέρει.

«Η κατάσταση, που κάθε χρόνο μας βρίσκει να αγωνιούμε αν θα βρούμε θέση σε παιδικό σταθμό, δεν πάει άλλο. Οι θέσεις που προσφέρονται είναι λιγοστές αναλογικά με τον πληθυσμό της Χαλκίδας και των περιχώρων. Είναι υπερβολή το 2023 να θέλουμε να πάμε στην εργασία μας και να μην χρειάζεται να χρυσοπληρώνουμε τους ιδιωτικούς σταθμούς για μια θέση;

Σας καλούμε να συζητήσουμε για τα προβλήματα κι ελλείψεις στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς (προβλήματα στη συντήρηση των κτιρίων ή στις αυλές- παιδικές χαρές, μέτρα πυρασφάλειας), για τη στελέχωση μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, για την απουσία μεταφορικού μέσου για τους μαθητές κά. για να διεκδικήσουμε λύσεις από τους αρμόδιους μαζί.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση κρατική χρηματοδότηση για κτίσιμο νέων βρεφικών και παιδικών σταθμών στο Δήμο μας.
    Κανένα παιδί εκτός βρεφικών και παιδικών σταθμών – Να γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις.
    Σύγχρονους, ασφαλείς, δημόσιους και δωρεάν βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά με το απαραίτητο μόνιμο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.»

«Οι γονείς να πάρουμε την υπόθεση των παιδιών μας στα χέρια μας. Η προσχολική αγωγή είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού» συνοψίζει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr