Εύβοια: Θέμα στη Βουλή η σύνδεση Καρύστου με την υπόλοιπη Ελλάδα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Θέμα στη Βουλή η σύνδεση Καρύστου με την υπόλοιπη Ελλάδα

Στην Ολομέλεια της Βουλής τέθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καρύστου με την υπόλοιπη χώρα.

Ερώτηση σχετικά με το θέμα κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη, κάνοντας λόγο για «άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Δήμου Καρύστου με την υπόλοιπη Επικράτεια».

 Η Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Δήμου Καρύστου.

Η κα Καζάνη αναφέρθηκε στα μόλις δυο καθημερινά δρομολόγια της γραμμής Μαρμαρίου-Ραφήνας και στην ανάγκη αύξησης τους, καθώς και στην ανάγκη καλύτερου και έγκαιρου προγραμματισμού τους. Εξάλλου, όπως η Βουλευτής υπενθύμισε, το Μαρμάρι είναι πύλη εισόδου για τους τουρίστες που φθάνουν στην Αττική μέσω του Πειραιά και του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμάρι-Άνδρος-Τήνος-Σύρος, η κα Καζάνη έθεσε το πρόβλημα των μόλις δυο δρομολογίων ανά εβδομάδα, και την προφανή ανάγκη για αύξησή τους, ειδικά καθώς οδεύουμε προς την τουριστική περίοδο.

Τα τρία ερωτήματα προς τον αρμόδιο υπουργό

Ως προς το λιμάνι της Καρύστου, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας του στον ακτοπλοϊκό χάρτη της περιοχής, μέσω της διενέργειας κατάλληλων εργασιών και υποδομών, όπως την βυθομέτρηση του λιμένα.

Η κα Καζάνη ερωτά τον Υπουργό:

  1. Τι προτίθεται να κάνει για να ενισχυθεί η θαλάσσια διασύνδεση του Δήμου Καρύστου με νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, ειδικά προς και από την Ραφήνα και τις Κυκλάδες;
  2. Τι σκοπεύει το Υπουργείο να κάνει ώστε να βελτιωθούν οι υπάρχουσες γραμμές ως προς την πυκνότητα δρομολογίων;
  3. Σε τι μέτρα σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί ώστε να ενισχυθεί το λιμάνι της Καρύστου; Πότε προβλέπεται να λάβει χώρα εγκεκριμμένη βυθομέτρηση του λιμένα;

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr