Εύβοια: Τι έκανε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στον Άγιο Αντώνιο Αχλαδερής
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τι έκανε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ στον Άγιο Αντώνιο Αχλαδερής

Κτητορικό Μνημόσυνο και Κουρά Μοναχής στην.Ιερά Μονη Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής επαρχίας Αυλωναρίου  Κύμης  όπου χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό  συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ.Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία ιερέων ώμορων ενοριών των επαρχιών  Κύμης και Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.
Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε την επιμνημόσυνο δέηση του κτητορικού μνημοσύνου  κατά το αγιορείτικο τυπικό.
Την επομένη ημέρα Σαββάτο 30 Οκτωβρίου στο καθολικό της ιεράς μονής Αγίου Αντωνίου  ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα συν τη χορεία ιερέων τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή και συμπροσευχομένου του Πρωτοπρ π. Ευλεθερίου Σταμπέλου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιερας Μητροπόλεως.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ετέλεσε το κτητορικό μνημόσυνο.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ   ετέλεσε την μοναχική κουρά και ρασοφορία της δοκίμου αδελφής της ιεράς μονής Ελένης Ζαχαριάδου δίδοντας της  το μοναχικό όνομα Επιστήμη προς τιμή του ιερού ζεύγους των αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης..
Στην σύντομη πνευματική  ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ  προέτρεψε με την πατρική και πνευματική καθοδήγηση του την νέα μοναχή Επιστήμη για την  ολοκληρωτική αφιέρωση της στην ιερά μονή   και την σπουδαιότητα της πνευματικής  ασκήσεως των μοναχών  για την πρόοδο τους  στην μοναχική και ασκητικη  ζωή.
Στην.Θεία Λειτουργία και στην κουρά της νέας μοναχής Επιστήμης παρέστησαν οι Ηγουμένες  Συγκλιτική Μοναχή της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης Αντωνία Μοναχή Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής  μοναστικές αδελφότητες καθώς  επίσης πολλοί πιστοί και προσκυνητές απο την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή Κύμης και Αλιβερίου.
Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Κόσυφας εφημέριος ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αυλωναρίου με την συμμετοχή και αλλων ιεροψαλτών.
Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη.
Δημήτριος Πετρογιάννης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr