Εύβοια: Τη συνδρομή της ΠΣτΕ ζήτησε ο Μπαράκος για το νέο κλειστό γυμναστήριο στην Κύμη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Τη συνδρομή της ΠΣτΕ ζήτησε ο Μπαράκος για το νέο κλειστό γυμναστήριο στην Κύμη

Όλα τα ζητήματα του δήμου που έθεσε ο Νίκος Μπαράκος στην συνεδρίαση της ΠΕΔ στην Κύμη

Στην Κύμη βρέθηκαν το Σάββατο το πρωί οι δήμαρχοι της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την έβδομη τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας σήμερα στην Κύμη.

Στην παρέμβαση του, ο δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος μεταξύ άλλων, είχε την ευκαιρία να καταθέσει ορισμένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ενώ ζήτησε και επίσημα από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, την συνδρομή της περιφέρειας για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου Κύμης, πρόταση που αποδέχτηκε ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμου, ο Νίκος Μπαράκος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

-Το ζήτημα του νερού. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανα τη σημασία ολοκλήρωσης του φράγματος των Μανικίων, που θα δώσει νερό εξαιρετικής ποιότητας, όχι μόνο στον δήμο μας αλλά και στον πρώην Αμαρύνθου

-Το οδικό δίκτυο, που αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής.
Με χαρά ακούσαμε την ανακοίνωση των έργων στο Βασιλικό και την Πλατάνα, όμως δεν είναι αρκετά. Είναι αναγκαίες και απαραίτητες περισσότερες και μεγαλύτερες παρεμβάσεις με σκοπό την ανάδειξη του λιμανιού της Κύμης ως λιμένα εθνικής σημασίας.

-Το θέμα του κόστους στη διαχείρηση των απορριμμάτων, που δημιουργεί μια κατάσταση ασφυκτική για όλους.

– Την άναρχη τοποθέτηση ανεμογεννήτριων. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί το νέο χωροταξικό για να ξέρουμε πού μπορεί να βάζει ο κάθενας και τι. Επίσης πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας. Δεν μπορεί η περιοχή μας να σηκώνει όλο το βάρος.

-Όλοι οι επαρχιακοί Δημου αντιμετωπίζουν ζητήματα στελέχωσης. Εμείς έχουμε έργα αξίας 50 εκατ. ευρώ και έχουμε μόνο 5 μηχανικούς. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση.

Θέλω να ευχαριστήσω για την παρουσία τους, τους βουλευτές Εύβοιας, κ. Ζεμπίλη, κα Καζάνη και κα Καραμπατσώλη, τον περιφερειαρχη, κ. Σπανό, τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Κελαϊδίτη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ, κ. Σουλιώτη καθώς και όλα τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr