Εύβοια: Την αφορά το «καμπανάκι» Κικίλια για τις φωτιές
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Την αφορά το «καμπανάκι» Κικίλια για τις φωτιές

Εύβοια: Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας χτύπησε «καμπανάκι» για τις πυρκαγιές.

Στην Εύβοια γνωρίζουμε καλά από πυρκαγιές και ακραία φυσικά φαινόμενα. Κάθε καλοκαίρι ο νομός έρχεται αντιμέτωπος, δυστυχώς, με σοβαρά προβλήματα που του προκαλούνται από τις φωτιές και όχι μόνο. Η περίοδος, λοιπόν, που ακολουθεί τώρα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Αυτό γιατί μετά τον πολύ ισχυρό καύσωνα, έρχονται αρκετά δυνατοί άνεμοι. Χρειάζεται έτσι ιδιαίτερη προσοχή, για να  αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αυτό ήταν και το νόημα όσων τόνισε σε δήλωσή του πριν από μερικά 24ωρα, ο υπουργός  Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Η πρόωρη έναρξη των καυσώνων σε συνδυασμό με τον άνυδρο χειμώνα, μας φέρνουν αντιμέτωπους με μια εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο. Ταυτόχρονα, οι πυροσβέστες μας δίνουν μάχες και με τις αστικές πυρκαγιές. Μια τέτοια σκληρή μάχη έδωσαν εχθές το απόγευμα στο εργοστάσιο στην Κηφισιά σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη φωτιά, την οποία κατάφεραν να την περιορίσουν εγκαίρως, προτού επεκταθεί σε διπλανές εγκαταστάσεις με ολέθριες, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, συνέπειες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr